Recept zoekresultatenGekaramelliseerde peren en rapen met roquefort
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde peren en rapen met roquefortC

Gekaramelliseerde peren en rapen met roquefort

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Gekaramelliseerde peren en rapen met roquefortC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje rapen
  • 2 peren
  • 200 g roquefort
  • 50 g agavestroop
  • 50 g boter
  • 2 takken rozemarijn
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Roquefort | AOP
    100 gr
    18,50 €/kg
    €1,85
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Snijd de geschilde rapen en de ongeschilde peren in kleine partjes. Fruit ze 10 min op een matig vuurtje in een sauteerpan met de boter en de rozemarijn. Besprenkel met agavesiroop en laat nog 5 à 10 min koken, tot alle partjes gaar zijn en mooi gekaramelliseerd.
    2. Kruid met peper, bestrooi met verkruimelde roquefort en dien heet op. Geef er bio Alphabrood met rozijnen bij.

    Tip: Vervang eventueel de klassieke kaasplank aan het einde van de maaltijd door dit verrassende recept, maar gebruik dan de helft van de aangeduide hoeveelheden.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 266 Kcal - Eiwitten 11 g - Vetstoffen 16 g - Koolhydraten 17 g - Vezels 4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    • Gekaramelliseerde peren en rapen met roquefortC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Roquefort | AOP
    100 gr
    18,50 €/kg
    €1,85
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55