Recept zoekresultatenGekaramelliseerde aubergines
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde aubergines
    B
Gekaramelliseerde auberginesB

Gekaramelliseerde aubergines

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 aubergines
  • 1 lente-ui
  • 1 limoen
  • 1 citroen (het sap)
  • 50 g gegrilde pindanoten
  • 200 g rijstnoedels
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper
  • 50 g verse koriander
  • 20 g suiker
  • 3 cl water
  • 1 el sojasaus
  • 5 cl mirin
  • 4 aubergines
  • 1 lente-ui
  • 1 limoen
  • 1 citroen (het sap)
  • 50 g gegrilde pindanoten
  • 200 g rijstnoedels
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper
  • 50 g verse koriander
  • 20 g suiker
  • 3 cl water
  • 1 el sojasaus
  • 5 cl mirin

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Snijd de aubergines in 2 en giet er de olijfolie over. Bak ze in de oven gedurende ± 30 min.
3
Maak de karamel: laat de suiker met het water in een antiaanbakpan smelten. Voeg de sojasaus en de mirin toe. Zet het vuur af en voeg de aubergines toe. Bedek ze aan alle kanten met de karamel.
4
Hak de pindanoten tot een fijn poeder.
5
Hak de rode chilipeper fijn.
6
Snijd de lente-ui in de lengte in sliertjes en dompel ze onder in een glas ijskoud water.
7
Maak de rijstnoedels klaar volgens de instructies op de verpakking.
8
Werk de noedels af met enkele korianderblaadjes, de rode chilipeper en het citroensap.
9
Garneer de aubergines met limoenkwartjes, het pindapoeder en de lente-ui.
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Snijd de aubergines in 2 en giet er de olijfolie over. Bak ze in de oven gedurende ± 30 min.
3
Maak de karamel: laat de suiker met het water in een antiaanbakpan smelten. Voeg de sojasaus en de mirin toe. Zet het vuur af en voeg de aubergines toe. Bedek ze aan alle kanten met de karamel.
4
Hak de pindanoten tot een fijn poeder.
5
Hak de rode chilipeper fijn.
6
Snijd de lente-ui in de lengte in sliertjes en dompel ze onder in een glas ijskoud water.
7
Maak de rijstnoedels klaar volgens de instructies op de verpakking.
8
Werk de noedels af met enkele korianderblaadjes, de rode chilipeper en het citroensap.
9
Garneer de aubergines met limoenkwartjes, het pindapoeder en de lente-ui.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 6,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 474,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 6,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 474,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Pindanootjes | Grill-Zout

Delhaize

Pindanootjes | Grill-Zout

100 gr

€0,78

Noedels | Rijst

Conimex

Noedels | Rijst

225 gr

€3,19

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Mirin seasoning

Saitaku

Mirin seasoning

150 gr

€3,85

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Totaal:
€19,23

Deze recepten kan je ook leuk vinden