Recept zoekresultatenGekaramelliseerd witloof, koffie-ijs en appelsaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:46
    C
  • Gekaramelliseerd witloof, koffie-ijs en appelsaus

Gekaramelliseerd witloof, koffie-ijs en appelsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

2 op 5
Gluten vrij
Dessert
Gekaramelliseerd witloof, koffie-ijs en appelsausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 dikke witloven
  • 4 bollen koffie-ijs Grom
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g boter
  • 4 el ‘Pralin’ Vahiné
  • 4 appelen (voor de appelsaus)
  • 2 citroenen (voor de appelsaus)
  • 1 bâton kaneelstokje (voor de appelsaus)
  • 2 steranijzen (voor de appelsaus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25
  • Italiaans | Schepijs | Mokka
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Praliné
    100 gr
    35,90 €/kg
    €3,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd

    1. Begin met de appelsaus: verwarm de oven voor op 180°C. Maak een horizontale insnijding in de schil van de appelen, maar laat ze heel. Schuif ze 30 min. in de oven. Snijd de appelen in 4 en mix ze met 2 dl water en het sap van de citroenen. Giet door een puntzeef, voeg de kaneel en de anijs toe. Laat afkoelen.
    2. Snipper de witloofstronken fijn en fruit ze in de hete boter. Bestuif ze met suiker en laat ze op een vrij hoog vuur karamelliseren.
    3. Dresseer het lauwe witloof op de borden, schep er een bol koffie-ijs bij en overgiet met de appelsaus. Bestrooi met Pralin en serveer.

    Tip: Werk de borden af met kleine witloofblaadjes of laat de gasten raden naar het verrassingsingrediënt van je dessert!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Dessert
    • 00:00
      -00:46
      C
    • Gekaramelliseerd witloof, koffie-ijs en appelsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25
  • Italiaans | Schepijs | Mokka
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Praliné
    100 gr
    35,90 €/kg
    €3,59