Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGehaktbrood uit de Cajun-keuken
Delhaize logo
  • Gehaktbrood uit de Cajun-keuken

Gehaktbrood uit de Cajun-keuken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Communie,Buiten eten,Picknick
Hoofdgerecht
Gehaktbrood uit de Cajun-keuken

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 800 g varkens/kalfsgehakt zonder kruiden
  • 1 ui
  • 4 takken platte peterselie
  • Tabasco
  • 1 rode paprika
  • 1 peper
  • 80 g paneermeel
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Worcestersaus

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gehakt | Varken-Kalf | Niet gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Kook de in kleine blokjes gesneden paprika en de fijngehakte ui in een steelpan met kokend water. Reken 3 min. vanaf het hernemen van het kookpunt Giet af, schrik onder koud water en laat uitlekken.
    3. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het losgeklopte ei toe, de ketchup, de worcestersaus, de Tabasco, het paneermeel, de fijngehakte bladpeterselie, de nootmuskaat en de komijn.  Doe er de uitgelekte groenten bij, kruid met peper en zout, en kneed tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Leg bakpapier in een grote ovenschotel. Verdeel het vleesmengsel in twee, maak twee langwerpige "broden" en leg ze in de schotel. Bak 45 min. in de oven.
    5. Serveer warm met geroosterde maïs, aardappelen in de schil en een slaatje of koud met een maïssalade.

    Kooktip

    • Variante:
      Je kan van deze vleesbereiding ook balletjes maken, die je op bakpapier in de oven bakt gedurende 15 tot 20 min ...
    • Wanneer je de vleesbroden koud serveert, versnij ze dan wanneer ze volledig afgekoeld zijn: de sneetjes zullen mooier zijn
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Amerikaans
    Andere
    Communie,Buiten eten,Picknick
    Overig
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gehaktbrood uit de Cajun-keuken

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gehakt | Varken-Kalf | Niet gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99