Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGehaktbrood en lauwe oosterse salade
Delhaize logo
  • Gehaktbrood en lauwe oosterse saladeA

Gehaktbrood en lauwe oosterse salade

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Hoofdgerecht
Gehaktbrood en lauwe oosterse saladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje verse munt
  • peper en zout
  • 2 snufjes ras el hanout
  • 2,5 el honing
  • 1,5 dl olijfolie
  • 100 g panko
  • 1 el rode wijnazijn
  • 200 g geraspte parmezaan
  • 200 g parelcouscous
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 kg gehakt zonder kruiden (varkens-kalfsgehakt of varkens-rundsgehakt)
  • 2 bussels basilicum
  • 2 citroenen bio
  • 2 granaatappels
  • 2 sjalotten
  • 2 bussels lente-uitjes
  • 4 zoete rode puntpaprika's
  • 200 g kerstomaten
  • 400 g spinazieblaadjes
  • 2 eieren

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min.

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten en fruit ze met 1 eetlepel olijfolie 5 min. op een zacht vuurtje. Voeg ze bij het gehakt, samen met de eieren, ¾ van de panko en de geraspte parmezaan, peper en zout. Kneed alles goed en verdeel de bereiding in 2. Maak gehaktbroodjes en leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Bestrooi met de rest van de panko en de parmezaan. Bak 20 min. in de oven en bestrijk ze 5 min. voor het einde van de baktijd met 1 eetlepel honing.
    2. Gril de paprika’s in hun geheel door ze direct boven een vlam te houden (gasfornuis, barbecue of koksbrander). Ze moeten aan alle kanten zwartgeblakerd zien. Leg ze in een kom, dek af en laat afkoelen.
    3. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onmiddellijk onder koud water. Hak ¾ van de lente-uitjes, jonge spinazie, munt, platte peterselie en basilicum fijn. Doe ze bij de zorgvuldig uitgelekte couscous en werk af met citroensap en fijngeraspte citroenzeste (naar eigen smaak), 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing en de ras el hanout. Meng en kruid eventueel bij.
    4. Snijd 2 lente-uitjes in lange, dunne repen. Week ze in ijswater om ze te laten krullen. Snij de kerstomaten doormidden en meng ze met de azijn, ½ eetlepel honing, peper en zout. Snijd de granaatappels doormidden en klop boven een kom de pitjes uit de vruchten.
    5. Doe de resterende scheuten en kruiden (spinazie, munt, basilicum en peterselie) in de kom van de blender. Voeg 1 dl olijfolie, een scheutje citroensap, peper en zout toe. Mix tot een fijne saus.
    6. Pel de paprika's en snijd ze in reepjes. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een beetje zout en peper.
    7. Snij het gehaktbrood in plakken en serveer met de couscous, paprika, kerstomaatjes en granaatappelpitten. Besprenkel met een beetje vinaigrette en garneer met de gekrulde lente-uitjes.

    Tip: Maak kleinere, lange en smalle gehaktbroodjes, die zijn sneller tot in de kern gebakken.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 139 kcal - Vetten: 5,6 g - Koolhydraten: 11 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 10,4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Gehaktbrood en lauwe oosterse saladeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden