Gehaktballetjes met gember en snijbonen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
4 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g kalfsgehakt
- peper
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize
- 2 eieren
- 3 sneetjes oudbakken brood
- 400 g snijbonen, diepvries
- 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 bosje koriander
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012011300582220000
S2009071000012980000
S2015010900012370000
S1997040700101430000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snipper de ui en het knoflook, fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gember toe en bak nog even mee. Schep de helft van het mengsel in een schaal, laat de rest in de pan.
- Schep de snijboontjes in de pan met gebakken ui, laat op zacht vuur 10 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
- Vermeng in een schaal het gehakt met de rest van de gebakken ui, eieren, brood, ½ koffielepel kurkuma, peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
- Hak de koriander fijn en voeg samen met 1 eetlepel sojasaus toe aan de snijbonen.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de balletjes met de snijbonen en de gekookte rijst.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Oost Azie
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012011300582220000
S2009071000012980000
S2015010900012370000
S1997040700101430000
Laad nog 4 producten