Recept zoekresultatenGehaktballetjes met gember en snijbonen
Delhaize logo
  • Gehaktballetjes met gember en snijbonen
Gehaktballetjes met gember en snijbonen

Gehaktballetjes met gember en snijbonen

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd
  • 400 g snijbonen, diepvries
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 2 eieren
  • 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 el lichte sojasaus
  • peper
  • 1 bosje koriander
  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember, geraspt of fijngesnipperd
  • 400 g snijbonen, diepvries
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 2 eieren
  • 125 g pandanrijst, traiteurafdeling Delhaize
  • 1/2 kl kurkuma
  • 1 el lichte sojasaus
  • peper
  • 1 bosje koriander

Begin met koken

1
Snipper de ui en het knoflook, fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gember toe en bak nog even mee. Schep de helft van het mengsel in een schaal, laat de rest in de pan.
2
Schep de snijboontjes in de pan met gebakken ui, laat op zacht vuur 10 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
4
Vermeng in een schaal het gehakt met de rest van de gebakken ui, eieren, brood, ½ koffielepel kurkuma, peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
5
Hak de koriander fijn en voeg samen met 1 eetlepel sojasaus toe aan de snijbonen.
6
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Serveer de balletjes met de snijbonen en de gekookte rijst.
1
Snipper de ui en het knoflook, fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de gember toe en bak nog even mee. Schep de helft van het mengsel in een schaal, laat de rest in de pan.
2
Schep de snijboontjes in de pan met gebakken ui, laat op zacht vuur 10 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit.
4
Vermeng in een schaal het gehakt met de rest van de gebakken ui, eieren, brood, ½ koffielepel kurkuma, peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
5
Hak de koriander fijn en voeg samen met 1 eetlepel sojasaus toe aan de snijbonen.
6
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Serveer de balletjes met de snijbonen en de gekookte rijst.
Nutritionele informatie
Energie: 685 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

Delhaize

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

500 gr

€4,75

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Prinsessenbonen

Delhaize

Prinsessenbonen

500 gr

€2,79

Broodjes | Mini | Voorgebakken

Delhaize

Broodjes | Mini | Voorgebakken

12 x 50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€24,40