Recept zoekresultatenGehakt parmentier
Delhaize logo
B
Gehakt parmentierB

Gehakt parmentier

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g aardappels Bintje Delhaize
  • 2 dl melk
  • 30 g boter
  • 600 g gemengd gehakt (runds-varken)
  • 400 g tomatenblokjes Delhaize-Bio
  • 1 takje tijm Delhaize
  • 150 g geraspte kaas Gratin Mix Delhaize
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 e.l. olijfolie
  • nootmuskaat
  • 800 g aardappels Bintje Delhaize
  • 2 dl melk
  • 30 g boter
  • 600 g gemengd gehakt (runds-varken)
  • 400 g tomatenblokjes Delhaize-Bio
  • 1 takje tijm Delhaize
  • 150 g geraspte kaas Gratin Mix Delhaize
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 e.l. olijfolie
  • nootmuskaat

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in gezouten water.
2
Snijd de uien en de look in kleine stukjes, en stoof ze met de olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en laat bakken. Maak wat blaadjes tijm los en voeg deze samen met de tomatenblokjes uit blik bij het gehakt.
3
Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg de melk en de boter toe. Meng en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4
Vul een ovenschotel met het gehakt en doe er de puree en ten slotte de geraspte kaas over. Bak 30 min in de oven.
1
Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in gezouten water.
2
Snijd de uien en de look in kleine stukjes, en stoof ze met de olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en laat bakken. Maak wat blaadjes tijm los en voeg deze samen met de tomatenblokjes uit blik bij het gehakt.
3
Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg de melk en de boter toe. Meng en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4
Vul een ovenschotel met het gehakt en doe er de puree en ten slotte de geraspte kaas over. Bak 30 min in de oven.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 139; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 784,66
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 139; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 784,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Gluten vrij
Kids,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Butchers Burger | Bio

Delhaize

Butchers Burger | Bio

2 × +/- 300 gr

Bio

+/-€12,36

Tomatenpulp | Basilicum

Delhaize

Tomatenpulp | Basilicum

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,69

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Melk | Halfvol | Zonder lactose

Dilea

Melk | Halfvol | Zonder lactose

1 l

€2,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€25,70