• Onze winkels
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Andere

Dit recept versturen

Gehakt parmentier
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.
4/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • nootmuskaat
  • 800 g aardappels Bintje Delhaize
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 150 g geraspte kaas Gratin Mix Delhaize
  • 1 takje tijm Delhaize
  • 400 g tomatenblokjes Delhaize-Bio
  • 600 g gemengd gehakt (runds-varken)
  • 30 g boter
  • 2 dl melk
Gehakt parmentier
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C. Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze in gezouten water.
  2. Snij de uien en de look in kleine stukjes, en stoof ze met de olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en laat bakken. Maak wat blaadjes tijm los en voeg deze samen met de tomatenblokjes uit blik bij het gehakt.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg de melk en de boter toe. Meng en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Vul een ovenschotel met het gehakt en doe er de puree en ten slotte de geraspte kaas over. Bak 30 minuten in de oven.

Kooktip

Gehakt kun je gedeeltelijk in eigen vet bakken als je start op een laag pitje. Draai het vuur pas hoger als het vet uit het vlees loopt.

Nutritionele informatie

Energie: 685 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst