Recept zoekresultatenGegrilde zalm met quinoasalade
Delhaize logo
  • Gegrilde zalm met quinoasaladeB

Gegrilde zalm met quinoasalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde zalm met quinoasaladeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 zalmfilets bio met vel van 100 g per stuk
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 g quinoa
  • 150 g salsa picado
  • 100 g zure room
  • 1 bussel koriander
  • 6 takjes dragon
  • 1 handvol kervel
  • 1 bussel dille
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1 teentje knoflook
  • 6 lente-uitjes
  • grof zeezout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilet | Met vel
    +/- 233 gr
    +/-27,95€/kg
    +/-€6,51
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Quinoa | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
  • UHT room | 30 % V.G.
    20 cl
    2,45 €/l
    €0,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Spoel de quinoa en laat even uitlekken.
    2. Zet een pot op het vuur met de quinoa, voeg 6 dl water en de groentebouillon toe. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zo’n 10 à 15 minuten. Giet af in een zeef en spoel de quinoa goed na met koud water.
    3. Hak de kervel, dille, koriander en de dragon grof, met de steeltjes erbij. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Pel de knoflook en snipper fijn.
    4. Voeg de groene kruiden, lente-uitjes en knoflook bij de quinoa. Besprenkel met het citroensap, kruid met peper en zout, en meng goed.
    5. Kruid de zalmfilets met peper, grof zeezout en besprenkel met olijfolie. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Gril de zalmfilets eerst op de velkant gedurende 2 minuten, draai om en laat nog 2 minuten bakken.
    6. Schep de quinoasalade op borden en schik er telkens een zalmfilet op. Werk af met een toefje zure room, lepel er wat Salsa picado bij en werk af met enkele takjes koriander.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 749; energie (kCal): 179; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 683,78
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde zalm met quinoasaladeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilet | Met vel
    +/- 233 gr
    +/-27,95€/kg
    +/-€6,51
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Quinoa | Bio
    500 gr
    6,98 €/kg
    €3,49
  • UHT room | 30 % V.G.
    20 cl
    2,45 €/l
    €0,49