Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd
Delhaize logo
  • Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterdA

Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterd

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterdA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g zalmfilet met vel
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 2 limoenen
  • 2 el honing
  • 3 els mosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel dille
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 afgestreken el Provençaalse kruiden
  • zout en peper

Begin met koken

Temps de préparation + cuisson : 20 min.

  1. Taillez les patates douces non épluchées en rondelles épaisses et mélangez-les avec l’huile d’olive, les herbes de Provence, du poivre et du sel. Grillez-les 10 min. dans une grande poêle gril, à bon feu, mais pas au maximum.
  2. Mélangez la moutarde, le miel et l’aneth haché. Coupez les gousses d’ail non épluchées en 2 et les citrons verts en quartiers. Poussez les patates douces sur le côté du gril ou tenez-les au chaud.
  3. Huilez légèrement le côté peau des filets de saumon, déposez-les sur le gril et nappez-les de glaçage au miel. Entourez-les avec le citron vert, l’ail et le romarin. Poursuivez la cuisson 3 à 4 min., le temps que la moitié de l’épaisseur du saumon blanchisse.
  4. Servez avec une grande salade.

Astuce : Vous avez déjà sorti le barbecue ? Ça tombe bien, c’est aussi un très bon moyen de réussir cette recette.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 616; energie (kCal): 147; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 4; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 791,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Gegrilde zalm met glazuur van zoete mosterdA