Recept zoekresultatenGegrilde zalm en asperges met saliebotersaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:48
    A
  • Gegrilde zalm en asperges met saliebotersaus

Gegrilde zalm en asperges met saliebotersaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gegrilde zalm en asperges met saliebotersausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 bussels groene asperges
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • 4 filets zalmfilets
  • 80 g geklaarde boter ('Beurre des Chefs' van Carlsbourg)
  • 1/2 bussel salie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Verwarm de oven voor op 120°C en verwarm een droge grillpan op een matig vuur.
    2. Verwijder het harde onderste gedeelte van de asperges (je hoeft ze niet te schillen). Besprenkel ze met 3 el olijfolie en kruid bij met peper en zout. Leg ze in de warme pan en rooster ze aan alle kanten.
    3. Laat ondertussen de geklaarde boter in een steelpan op een zacht vuurtje smelten. Voeg er een beetje geraspte citroenzeste aan toe (± 1 kl), het citroensap, de helft van de gehakte salieblaadjes en het hele teentje knoflook (gepeld en lichtjes geplet). Kruid vervolgens met peper en zout. Houd warm op een zacht vuurtje.
    4. Besprenkel de zalmfilets met 3 el olijfolie, kruid met peper en zout en voeg de geriste tijm toe. Haal de asperges uit de pan en houd ze warm in de oven. Bak de zalmfilets 1.30 min. per kant in dezelfde hete grillpan. Haal de pan van het vuur, laat de zalmfilets 1 min. rusten en bestrooi met de rest van de gehakte salie.
    5. Dien de zalm op met de asperges en besprenkel met de salieboter.

    Kooktip

    Haal de zalm 20 à 30 min. op voorhand uit de koelkast , dan blijft hij lekker sappig.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 537; energie (kCal): 129; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 697,63
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:48
      A
    • Gegrilde zalm en asperges met saliebotersaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05