Gegrilde varkensmedaillons Savourette met paprikasalsa
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 700 g varkensmedaillons "Savourette"
- 2 el tacokruiden
- 4 el olijfolie
- 1 el olijfolie (salsa)
- 4 zoete little-gemharten
- 1 groene citroen
- 8 Torti’wraps
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika (salsa)
- 1 gele paprika (salsa)
- 1 avocado (salsa)
- 1 kleine rode ui (salsa)
- 1 limoen (salsa)
- 1 bosje koriander in pot (salsa)
- peper en zout
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Filet pur | Ardens | Varken
2 × +/- 520 gr
+/-€18,78
Delhaize
Mais | Notenmix
200 gr
€2,09
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Delhaize
Zeeduivelfilet | Noordzee
3 × +/- 205 gr
+/-€32,25
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
No fairytales
Tortilla wraps | tomaat
2 × 200 gr
€5,98
Delhaize
Paprika | Rood | 1Stuk
1 st
€1,09
Delhaize
Paprika | Geel | 1Stuk
1 st
€1,19
Delhaize
Avocado
1 st
€1,39
Delhaize
Rode uien | Netje
400 gr
€1,99
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
€4,25
Totaal:
+/-€73,35
Begin met koken
- Salsa: verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in zeer kleine blokjes. Kook ze 2 min. in kokend water, giet ze af en dompel ze onder in ijswater. Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en voeg er het limoensap aan toe. Voeg daarna de gesnipperde rode ui, de uitgelekte paprika's, de olijfolie, de gehakte koriander en peper en zout toe. Meng alles goed om en laat 30 min. in de koelkast rusten.
- Meng de tacokruiden en de olijfolie in een schaal. Leg er de varkensmedaillons in, bestrijk ze goed met de marinade, dek af en laat 20 min. rusten op kamertemperatuur.
- Grill de varkensmedaillons ongeveer 3 min. per kant in een pan of op de barbecue (ze moeten gaar zijn tot in de kern). Grill de tortilla's ook kort en bestrijk ze lichtjes met de overgebleven marinade.
- Serveer de medaillons met de salsa, de doormidden gesneden Little Gem-harten, de in stukjes gesneden tortilla's en de in vieren gesneden limoen.
Tip
Laat de salsa minstens 30 min. rusten. Zo kan hij goed binden en kunnen de aroma's zich volop ontwikkelen. Heb je het graag wat pittiger? Voeg dan een halve fijngehakte rode peper toe.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Filet pur | Ardens | Varken
2 × +/- 520 gr
+/-€18,78
Delhaize
Mais | Notenmix
200 gr
€2,09
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Delhaize
Zeeduivelfilet | Noordzee
3 × +/- 205 gr
+/-€32,25
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
No fairytales
Tortilla wraps | tomaat
2 × 200 gr
€5,98
Delhaize
Paprika | Rood | 1Stuk
1 st
€1,09
Delhaize
Paprika | Geel | 1Stuk
1 st
€1,19
Delhaize
Avocado
1 st
€1,39
Delhaize
Rode uien | Netje
400 gr
€1,99
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
€4,25