Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto 
Delhaize logo
  • Gegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto A

Gegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto 

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Gegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 varkenskoteletten
  • 800 g datterinotomaten
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 1 lookteentje
  • 3 eetlepels Xérèsazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 kl gerookte paprika
  • Peper en zout
  • 1 jonge ui
  • 1 bussel basilicum
  • 1/2 bussel dille
  • 20 g geraspte parmezaan
  • 8 cl olijfolie
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillon| Varken | Savourette
    +/- 300 gr
    +/-14,39€/kg
    +/-€4,32
    Afhaling vanaf 25/01
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Begin met koken

    1. Giet de azijn in een schaal en voeg 4 el olijfolie, het teentje knoflook in plakjes gesneden, de oregano, het paprikapoeder en zout toe. Meng goed. Bestrijk de koteletten met deze marinade, dek af en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten. 
    2. Pesto: doe de fijngehakte lente-ui in de kom van een mixer of hakmolen. Voeg alle andere ingrediënten voor de pesto toe en mix fijn. 
    3. Steek de tomaten op spiesjes en hak de lente-uitjes fijn. 
    4. Laat de koteletten uitlekken, verwijder de plakjes knoflook en grill ze ± 5 min. op de barbecue (of op een hete grill). Bestrijk de tomatenspiesjes met olijfolie en grill ze ook 2 tot 3 minuten. Draai ze af en toe om. 
    5. Serveer de koteletten met de tomatenspiesjes, gegarneerd met pesto. Strooi er wat gehakte lente-uitjes over. Dien op met een slaatje en aardappelen in de schil of bulgur. 

    Tip
    Naar eigen smaak kan je ook een klein teentje geperste knoflook aan de pesto toevoegen.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 596/144 ; Vetten (g): 11 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,3 ; Koolhydraten (g): 2,2 ; Suikers (g): 1,4 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 8,6 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 720 ; Nutri-score: A
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde varkenskotelet en tomatenspiesjes met verse pesto A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillon| Varken | Savourette
    +/- 300 gr
    +/-14,39€/kg
    +/-€4,32
    Afhaling vanaf 25/01
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59