Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Pistachenoten 200g van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
Delhaize logo
  • Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
    A

Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g tarbotfilet
  • 3 kleine courgettes
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 2 soeplepels olijfolie met citroen
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • vijfbessenpeper en zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tarbotfilet

Delhaize

Tarbotfilet

3 × +/- 220 gr

+/-€33,00

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€1,29

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Kruiden | Peper | 5 Bessen

Delhaize

Kruiden | Peper | 5 Bessen

40 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€40,16

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min (+ marinade 30 min)

  1. Verdeel de vis in 4 porties, overgiet met olijfolie met citroen, bestrooi met peper en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  2. Snijd de courgettes met een breed schilmes in fijne, lange plakken. Voeg er 3 soeplepels citroensap, 3 soeplepels olijfolie, de gehakte basilicum en peper en zout aan toe. Meng goed.
  3. Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof. Leg er de stukken tarbot in wanneer ze goed heet is en bak de vis gedurende 1 minuut aan weerszijden op een hoog vuur. Zet dan het vuur laag en laat nog 2 minuten verder garen. Breng op smaak indien nodig.
  4. Serveer meteen, samen met het courgetteslaatje. De peterselierisotto van Bart Desmidt past er wonderwel bij.

Kooktip

Bereid de courgettes net voor je gaat serveren, zo blijven ze lekker knapperig.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 292; energie (kCal): 70; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 288,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 292; energie (kCal): 70; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 288,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tarbotfilet

Delhaize

Tarbotfilet

3 × +/- 220 gr

+/-€33,00

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€1,29

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Kruiden | Peper | 5 Bessen

Delhaize

Kruiden | Peper | 5 Bessen

40 gr

€1,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€40,16