Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 500 g tarbotfilet
- 3 kleine courgettes
- 1 citroen
- 3 el olijfolie
- 2 soeplepels olijfolie met citroen
- 1 handvol basilicumblaadjes
- vijfbessenpeper en zout
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Tarbotfilet
3 × +/- 220 gr
+/-€33,00
Delhaize
Courgette | 1Stuk
1 st
€1,29
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Delhaize
Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr
€1,99
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Totaal:
+/-€40,16
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min (+ marinade 30 min)
- Verdeel de vis in 4 porties, overgiet met olijfolie met citroen, bestrooi met peper en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Snijd de courgettes met een breed schilmes in fijne, lange plakken. Voeg er 3 soeplepels citroensap, 3 soeplepels olijfolie, de gehakte basilicum en peper en zout aan toe. Meng goed.
- Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof. Leg er de stukken tarbot in wanneer ze goed heet is en bak de vis gedurende 1 minuut aan weerszijden op een hoog vuur. Zet dan het vuur laag en laat nog 2 minuten verder garen. Breng op smaak indien nodig.
- Serveer meteen, samen met het courgetteslaatje. De peterselierisotto van Bart Desmidt past er wonderwel bij.
Kooktip
Bereid de courgettes net voor je gaat serveren, zo blijven ze lekker knapperig.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 292; energie (kCal): 70; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 288,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 292; energie (kCal): 70; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 288,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Tarbotfilet
3 × +/- 220 gr
+/-€33,00
Delhaize
Courgette | 1Stuk
1 st
€1,29
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Delhaize
Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr
€1,99
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15