Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Recept zoekresultatenGegrilde sardines met laurier en citroen
Delhaize logo
  • Gegrilde sardines met laurier en citroenB

Gegrilde sardines met laurier en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde sardines met laurier en citroenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 bio citroenen
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • zout
  • 12 sardines
  • 1 rode ui
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 12 blaadjes laurier
  • 400 g kerstomaten
  • 1/2 koffielepel gedroogde oregano
  • 200 g feta
  • zwarte peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Voor de salade: snij de tomaten in twee. Pel en hak de ui fijn. Verdeel de feta in blokjes.
  2. Doe de olijven, tomaten, feta en ui in een kom. Bestrooi met peper, zout en oregano en besprenkel met 4 eetlepels olijfolie. Meng voorzichtig en zet opzij.
  3. Steek de ovengrill aan. Spoel 2 citroenen en snij ze in twaalf fijne schijfjes in totaal. Spoel de sardines en snij ze open langs de buikzijde. Spoel de buikholte schoon en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Schuif twee laurierblaadjes en een schijfje citroen in elke opening. Gebruik een penseel om de sardines te bestrijken met olie. Doe er peper en zout op. Rooster ze 2 min. per zijde onder de ovengrill. Dien ze onmiddellijk op met de salade en met pitabrood.

Kooktip

Onze broodtip: pitabrood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 724; energie (kCal): 174; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 650,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gegrilde sardines met laurier en citroenB