Recept zoekresultatenGegrilde sardientjes met gremolatacrumble
Delhaize logo
  • Gegrilde sardientjes met gremolatacrumbleD

Gegrilde sardientjes met gremolatacrumble

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hapjes
Gegrilde sardientjes met gremolatacrumbleD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 blikjes 'Gegrilde sardientjes met bio oregano en bio olijfolie' Impérial (4 x 70 g, uitgelekt gewicht)
  • 1/2 biocitroen
  • 50 g panko
  • 2 el olijfolie
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 takje tijm
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 klein teentje knoflook
  • Peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd : 10 min. + 5 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng de fijngehakte bladpeterselie, tijm en rode peper met de panko. Voeg de geraspte citroenzeste toe, samen met de olijfolie, de olie van 1 van de sardineblikjes, de geperste knoflook, peper en zout.
  3. Schik de sardientjes in een ovenschaaltje, bedek ze met crumble en bak ze 5 min goudbruin in de oven.
  4. Dien warm op, bij het aperitief. Met een slaatje en brood erbij, tover je in een handomdraai een tof voorgerechtje op tafel!

Tip: Gebruik tijdens het seizoen verse sardienen: snijd de kop weg, open de sardientjes in 2 stukken en verwijder de centrale graat. Schik ze (met de velkant naar onder) in een ovenschaal, bedek ze met crumble en bak ze in 5 à 10 min. goudbruin in de oven op 180°C.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Hapjes
  • Gegrilde sardientjes met gremolatacrumbleD