Recept zoekresultatenGegrilde riddervis
Delhaize logo
  • Gegrilde riddervisD

Gegrilde riddervis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde riddervisD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 900 g riddervis
  • 1,5 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel versnipperde basilicum
  • 1/2 dl olijfolie met citroen
  • 3 eidooiers
  • 3 dl boter
  • zwarte peper en zout met citroen
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 fijngesneden jonge uitjes
  • 4 eetlepels fijngesneden rode ui
  • 12 gehalveerde zwarte olijven
  • 24 gehalveerde kerstomaten
  • peper, zout

Begin met koken

  1. Snij de riddervis in 4 stukken van ± 225 g en doe er zout en peper op. Zet enkele minuten onder de grill.
  2. Doe de kerstomaten, de zwarte olijven, de fijngesneden rode ui(en), de fijngesneden jonge ui(en), het limoensap, de olijfolie met ciroen, de zwarte peper en het zout met citroen in een kookpan en laat sudderen op een matig vuur, totdat de tomaten beginnen te smelten.
  3. Klop de eierdooiers au bain-marie op totdat je een lichte crème bekomt. Doe er beetje bij beetje de vooraf gesmolten boter bij, terwijl je voortdurend klopt.
  4. Verwerk er de azijn en de basilicum in en kruid met zout en peper.
  5. Giet over de vis op en dien onmiddellijk op met de lauwe vinaigrette.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 791; energie (kCal): 190; vetten (g): 15,9; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 923,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gegrilde riddervisD