Recept zoekresultatenGegrilde paprika’s met fijne kruiden
Delhaize logo
  • Gegrilde paprika’s met fijne kruiden

Gegrilde paprika’s met fijne kruiden

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Sauzen
Gegrilde paprika’s met fijne kruiden

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 afgestreken koffielepels gedroogde tijm
  • 1,3 kg paprika’s (rode, gele, groene)
  • 7 petites gousses knoflookteentjes
  • 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
  • 1,2 l wittewijnazijn – 5°
  • 18 cl olijfolie
  • 24 cl water
  • 1 eetlepel zout
  • peperbolletjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Tijm
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    15 gr
    163,33 €/kg
    €2,45
    S2009121608000810000
  • Paprikamix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    €1.49
    500 gr
    4,38 €/kg€2,19
    2,98 €/kg
    €1,49
    F2020122400074000000
  • Kruiden | Rozemarijn
    25 gr
    35,60 €/kg
    €0,89
    S2015011600013160000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,98 €/l
    €1,49
    S2002062000007210000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + kooktijd 30 min. (+ sterilisatie)

    1. Verwarm de oven voor op th 7 - 210°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier of aluminiumpapier en leg daar de paprika’s op. Gril de paprika’s in de oven en draai ze regelmatig om tot ze zwart geworden zijn. Leg de paprika’s op een bord, sluit hermetisch af en laat ze afkoelen. Nu kun je er de schil makkelijk afhalen. Verwijder ook de zaadjes en het hoedje. Snijd de paprika’s in stukjes.
    2. Verdeel de paprika’s over de gesteriliseerde potten en voeg de knoflook, wat tijm en rozemarijn en enkele peperbolletjes toe aan elke pot.
    3. Giet de azijn, het water, het zout en de olie in een pot en breng aan de kook. Laat gedurende 5 min. verder koken. Giet de kokende vloeistof over de paprika’s en laat 2,5 cm tussen de vloeistof en de bovenkant van de potten. Veeg de boven- en buitenkant van de pot af met wat vochtig keukenpapier. Sluit hermetisch af en steriliseer gedurende 25 minuten.

    Kooktip

    1 pot geeft ongeveer 6 porties.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Barbecue
    Overig
    Zomer,Lente
    Sauzen
    • Gegrilde paprika’s met fijne kruiden

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Tijm
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    15 gr
    163,33 €/kg
    €2,45
    S2009121608000810000
  • Paprikamix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    €1.49
    500 gr
    4,38 €/kg€2,19
    2,98 €/kg
    €1,49
    F2020122400074000000
  • Kruiden | Rozemarijn
    25 gr
    35,60 €/kg
    €0,89
    S2015011600013160000
  • Azijn | Witte wijn
    50 cl
    2,98 €/l
    €1,49
    S2002062000007210000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden