Gegrilde paprika’s met fijne kruiden
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Barbecue
Sauzen
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 2 afgestreken koffielepels gedroogde tijm
- 1,3 kg paprika’s (rode, gele, groene)
- 7 petites gousses knoflookteentjes
- 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
- 1,2 l wittewijnazijn – 5°
- 18 cl olijfolie
- 24 cl water
- 1 eetlepel zout
- peperbolletjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009121608000810000
F2020122400074000000
S2015011600013160000
S2002062000007210000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + kooktijd 30 min. (+ sterilisatie)
- Verwarm de oven voor op th 7 - 210°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier of aluminiumpapier en leg daar de paprika’s op. Gril de paprika’s in de oven en draai ze regelmatig om tot ze zwart geworden zijn. Leg de paprika’s op een bord, sluit hermetisch af en laat ze afkoelen. Nu kun je er de schil makkelijk afhalen. Verwijder ook de zaadjes en het hoedje. Snijd de paprika’s in stukjes.
- Verdeel de paprika’s over de gesteriliseerde potten en voeg de knoflook, wat tijm en rozemarijn en enkele peperbolletjes toe aan elke pot.
- Giet de azijn, het water, het zout en de olie in een pot en breng aan de kook. Laat gedurende 5 min. verder koken. Giet de kokende vloeistof over de paprika’s en laat 2,5 cm tussen de vloeistof en de bovenkant van de potten. Veeg de boven- en buitenkant van de pot af met wat vochtig keukenpapier. Sluit hermetisch af en steriliseer gedurende 25 minuten.
Kooktip
1 pot geeft ongeveer 6 porties.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Barbecue
Overig
Zomer,Lente
Sauzen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009121608000810000
F2020122400074000000
S2015011600013160000
S2002062000007210000
Laad nog 4 producten