Recept zoekresultatenGegrilde makreel met gebakken druiven en dragon
Delhaize logo
  • Gegrilde makreel met gebakken druiven en dragonB

Gegrilde makreel met gebakken druiven en dragon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde makreel met gebakken druiven en dragonB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 200 g blauwe Leopold III-druiven
  • 2 takjes dragon
  • 4 makreelfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel xeresazijn
  • zout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Druiven | Zwart | Pitloos
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dragon | Soep-Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Makreelfilet | Natuur-Gerookt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing | Berg
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Pel de druiven. Giet 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de druiven zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg de honing, peper en zout toe en laat zachtjes smelten. Voeg de azijn toe, draai het vuur hoger en houd nog 5 minuten op het vuur. Haal vervolgens van het vuur, voeg de dragonblaadjes toe en meng voorzichtig.
    2. Verwijder de centrale graten uit de makreelfilets. Kruid ze met peper en zout. Strijk het vel van de makreelfilets in met olie en grill ze op de velkant gedurende 5 minuten. Dek af en laat nog 3 minuten garen op een zacht vuur.
    3. Serveer de makreelfilets met de gebakken druiven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 675; energie (kCal): 162; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 3,1; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 222,26
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde makreel met gebakken druiven en dragonB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Druiven | Zwart | Pitloos
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dragon | Soep-Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Makreelfilet | Natuur-Gerookt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing | Berg
    Dit product is niet meer beschikbaar