Recept zoekresultatenGegrilde mais en bloemkoolcreme met knoflooke
Delhaize logo
  • Gegrilde mais en bloemkoolcreme met knoflooke
    B

Gegrilde mais en bloemkoolcreme met knoflooke

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Barbecue
Bijgerechten
Gegrilde mais en bloemkoolcreme met knoflookeB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 bloemkool
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 l melk
  • 10 maïskolven
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 rode peper
  • 80 g gezouten boter
  • gerookte paprika
  • 50 g gebakken uitjes
  • 1 bakje tuinkers

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Suikermaïs | Bio

Delhaize

Suikermaïs | Bio

230 gr

Bio

€1,39

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

250 gr

€3,99

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Totaal:
€19,78

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze 8 à 10 min. in gezouten kokende melk met ¾ gepelde en gehalveerde teentjes knoflook (voeg indien nodig water toe). Giet af, maar houd een beetje kookmelk apart.
  2. Snijd de maiskolven in 3. Snipper de rest van de knoflook en de rode peper in stukjes. Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook, met rozemarijn, de knoflook en de rode peper. Voeg de mais toe, reken 5 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt en giet af.
  3. Houd in totaal 3 maiskolven (voor 8 porties) apart. Smeer de rest van de maisstukken in met gezouten boter, gril ze op de barbecue en bestrooi ze op het einde van de baktijd met gerookte paprika.
  4. Mix de bloemkool en de teentjes knoflook met de korrels van de overige maiskolven tot een fijne puree. Voeg indien nodig wat kookmelk toe. Breng verder op smaak. Beleg de gegrilde mais met puree, bestrooi hem met gebakken uitjes en tuinkers. Serveer

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 98; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 4,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 442,37
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 98; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 4,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 442,37
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Barbecue
Zomer,Herfst
Bijgerechten
  • Gegrilde mais en bloemkoolcreme met knoflooke
    B

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Suikermaïs | Bio

Delhaize

Suikermaïs | Bio

230 gr

Bio

€1,39

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

250 gr

€3,99

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Zachte uien | Verpakt

Delhaize

Zachte uien | Verpakt

750 gr

€2,99

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Totaal:
€19,78