Recept zoekresultatenGegrilde kreeft met vermout en pasta met venkel
Delhaize logo
  • Gegrilde kreeft met vermout en pasta met venkel
    A
Gegrilde kreeft met vermout en pasta met venkelA

Gegrilde kreeft met vermout en pasta met venkel

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 levende kreeften van 700 g
  • 1 venkel
  • 400 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl witte vermout
  • 1 dl olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • 2 levende kreeften van 700 g
  • 1 venkel
  • 400 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl witte vermout
  • 1 dl olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Breng een grote kookpot water aan de kook en dompel er de kreeften 2 min. in. Giet af en laat afkoelen.
2
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
3
Snipper de sjalot en de venkel fijn (houd het loof apart); fruit ze op een vrij hoog vuur in een sauteerpan met 5 cl olie. Voeg na 2 min. de kerstomaten toe en laat nog 5 min. bakken. Voeg dan de uitgelekte spaghetti en 5 cl olie toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
4
Verwarm een grillpan. Snijd de kreeften in 2, verwijder eventueel het gruis en het darmkanaal. Bestrijk het kreeftenvlees met 2 el olie, breng op smaak en bestrooi met tijm. Gril ze 5 min. op een vrij hoog vuur, op de vleeskant.
5
Verwarm de vermout in een kleine steelpan. Haal van het vuur, zet de dampkap uit en flambeer de vermout. Besprenkel er de halve kreeften mee en dien meteen op met de pasta. Werk af met plukjes venkelloof.
1
Breng een grote kookpot water aan de kook en dompel er de kreeften 2 min. in. Giet af en laat afkoelen.
2
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
3
Snipper de sjalot en de venkel fijn (houd het loof apart); fruit ze op een vrij hoog vuur in een sauteerpan met 5 cl olie. Voeg na 2 min. de kerstomaten toe en laat nog 5 min. bakken. Voeg dan de uitgelekte spaghetti en 5 cl olie toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
4
Verwarm een grillpan. Snijd de kreeften in 2, verwijder eventueel het gruis en het darmkanaal. Bestrijk het kreeftenvlees met 2 el olie, breng op smaak en bestrooi met tijm. Gril ze 5 min. op een vrij hoog vuur, op de vleeskant.
5
Verwarm de vermout in een kleine steelpan. Haal van het vuur, zet de dampkap uit en flambeer de vermout. Besprenkel er de halve kreeften mee en dien meteen op met de pasta. Werk af met plukjes venkelloof.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 589; energie (kCal): 140; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 856,1
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 589; energie (kCal): 140; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 856,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte kreeft 400-600g

Delhaize

Gekookte kreeft 400-600g

+/- 500 gr

+/-€31,50

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Kerstomaat | mix

Delhaize

Kerstomaat | mix

400 gr

€2,99

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Pasta | Spaghetti n.12

De Cecco

Pasta | Spaghetti n.12

500 gr

€2,49

Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout

Cinzano

Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout

75 cl

€7,15

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€48,76