Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Kippenchipolata van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde kreeft met vermout en pasta met venkel
Delhaize logo
  • Gegrilde kreeft met vermout en pasta met venkelA

Gegrilde kreeft met vermout en pasta met venkel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Party,Kerst
Hoofdgerecht
Gegrilde kreeft met vermout en pasta met venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 venkelknol
  • 400 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 1 dl witte vermout
  • 1 dl olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout
  • 2 levende kreeften van 700 g
  • 400 g spaghetti

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Breng een grote kookpot water aan de kook en dompel er de kreeften 2 min. in. Giet af en laat afkoelen.
  2. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snipper de sjalot en de venkel fijn (houd het loof apart); fruit ze op een vrij hoog vuur in een sauteerpan met 5 cl olie. Voeg na 2 min. de kerstomaten toe en laat nog 5 min. bakken. Voeg dan de uitgelekte spaghetti en 5 cl olie toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
  4. Verwarm een grillpan. Snijd de kreeften in 2, verwijder eventueel het gruis en het darmkanaal. Bestrijk het kreeftenvlees met 2 el olie, breng op smaak en bestrooi met tijm. Gril ze 5 min. op een vrij hoog vuur, op de vleeskant.
  5. Verwarm de vermout in een kleine steelpan. Haal van het vuur, zet de dampkap uit en flambeer de vermout. Besprenkel er de halve kreeften mee en dien meteen op met de pasta. Werk af met plukjes venkelloof.

Kooktip

Prik gaatjes in de kerstomaten zodat ze niet ontploffen tijdens het bakken, of snijd ze doormidden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 589; energie (kCal): 140; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 856,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Party,Kerst
Diner
Hoofdgerecht
  • Gegrilde kreeft met vermout en pasta met venkelA