Recept zoekresultatenGegrilde kreeft met Italiaanse kruidenboter
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    D
  • Gegrilde kreeft met Italiaanse kruidenboter

Gegrilde kreeft met Italiaanse kruidenboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde kreeft met Italiaanse kruidenboterD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kreeften (ongekookt)
  • peper
  • 250 g gezouten boter
  • enkele takjes tijm
  • 10 g verse basilicum
  • 1 eetlepel kruiden 'Italia Mix' Market Fresh
  • 150 g salsa picado zonder de olie
  • 125 g gegrilde paprika’s 'Sud’n'Sol'
  • 2 koffielepels kappertjes
  • grof zeezout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng er de kruiden (houd een beetje tijm en basilicum apart voor de afwerking), de kappertjes, de stukjes gegrilde paprika en de picado onder. Doe in een mooi potje en leg afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
  2. Dompel de kreeften 5 min onder in kokend water.
  3. Verhit een grillpan of plancha.
  4. Snijd de kreeften doormidden en gril ze kort aan.
  5. Leg stukjes koude kruidenboter op de hete kreeften, werk af met enkele takjes tijm, het basilicum, grof zeezout en peper. Dien meteen op. Zet nog wat extra kruidenboter op tafel voor de liefhebbers.

Kooktip

Zorg voor kommetjes water met citroensap om de vette handen te reinigen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 897; energie (kCal): 217; vetten (g): 18,4; verzadigde vetten (g): 11,5; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 634,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    00:00
    D
  • Gegrilde kreeft met Italiaanse kruidenboter