Recept zoekresultatenGegrilde konijnenfilets, marinade met mosterd en paprika
Delhaize logo
  • Gegrilde konijnenfilets, marinade met mosterd en paprikaB

Gegrilde konijnenfilets, marinade met mosterd en paprika

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde konijnenfilets, marinade met mosterd en paprikaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken eetlepel paprika
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels balsamico
  • 600 g konijnenfilets
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Marinade met mosterd en paprika: meng in een kom de wijnazijn, de paprika, de Worcestershiresaus, 1/3 van de olijfolie, de mosterd, de geperste look, zout en peper. Leg de stukken konijn in de marinade, meng en zet 30 min. in de koelkast.
  2. Laat de konijnenfilets een beetje uitlekken en bak ze goudbruin in de rest van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de filets op een snijplank, giet de balsamicoazijn in de pan en roer de aanbaksels los. Neem meteen van het vuur.
  4. Serveer heel warm, in dikke plakken gesneden en overgoten met wat saus.

Kooktip

  • Uitstekend met gegrilde groenten en aardappelpuree met olijfolie.
  • Konijn is arm aan vet en vooral aan verzadigde vetzuren. Deze eigenschappen worden goed gerespecteerd in deze bereiding met olijfolievinaigrette.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 890; energie (kCal): 214; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 389,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gegrilde konijnenfilets, marinade met mosterd en paprikaB