Recept zoekresultatenGegrilde konijnenfilets, marinade met mosterd en paprika
Delhaize logo
  • Gegrilde konijnenfilets, marinade met mosterd en paprika
    B
Gegrilde konijnenfilets, marinade met mosterd en paprikaB

Gegrilde konijnenfilets, marinade met mosterd en paprika

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 afgestreken el paprikapoeder
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 1 el mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el balsamico
  • 600 g konijnenfilets
  • zout
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 afgestreken el paprikapoeder
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 1 el mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el balsamico
  • 600 g konijnenfilets
  • zout
  • 3 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 15 min
1
Marinade met mosterd en paprika: meng in een kom de wijnazijn, het paprikapoeder, de Worcestershiresaus, 1/3 van de olijfolie, de mosterd, de geperste look, zout en peper. Leg de stukken konijn in de marinade, meng en zet 30 min in de koelkast.
2
Laat de konijnenfilets een beetje uitlekken en bak ze goudbruin in de rest van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3
Leg de filets op een snijplank, giet de balsamicoazijn in de pan en roer de aanbaksels los. Neem meteen van het vuur.
4
Serveer heel warm, in dikke plakken gesneden en overgoten met wat saus.
1
Marinade met mosterd en paprika: meng in een kom de wijnazijn, het paprikapoeder, de Worcestershiresaus, 1/3 van de olijfolie, de mosterd, de geperste look, zout en peper. Leg de stukken konijn in de marinade, meng en zet 30 min in de koelkast.
2
Laat de konijnenfilets een beetje uitlekken en bak ze goudbruin in de rest van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
3
Leg de filets op een snijplank, giet de balsamicoazijn in de pan en roer de aanbaksels los. Neem meteen van het vuur.
4
Serveer heel warm, in dikke plakken gesneden en overgoten met wat saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 890; energie (kCal): 214; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 389,05
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 890; energie (kCal): 214; vetten (g): 15,3; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 16,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 389,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Saus | Worcester

Lea & Perrins

Saus | Worcester

15 cl

€3,39

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Schouders | Konijn | Park

Delhaize

Schouders | Konijn | Park

2 × +/- 500 gr

+/-€15,60

Reeds in je keuken

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€23,25