Recept zoekresultatenGegrilde kip met tequila
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:36
  • Gegrilde kip met tequila

Gegrilde kip met tequila

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Gegrilde kip met tequila

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kip van ongeveer 1,6 kg
  • 1 limoen bio
  • 5 cl tequila
  • 2 verse rode pepers
  • 2 petites gousses knoflookteentjes
  • 3 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Maïskip
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Tequila
    70 cl
    31,79 €/l
    €22,25
  • Reeds in je keuken
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
    Afhaling vanaf 12/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min (+ 2 u marineren) + 45 min baktijd

    1. Meng in een schaal het sap van de limoenen, de tequila, de olie, de in dikke schijfjes gesneden looktenen en de fijngehakte chilipepers.
    2. Snij de kip “en crapaudine”: snij de kip aan beide kanten van de ruggengraat open met een degelijke keukenschaar ofwel met een groot keukenmes dat je in de kip steekt en waarmee je aan weerskanten van de ruggengraat een forse snijbeweging maakt. Verwijder de ruggengraat.
    3. Leg de kip open met de velkant naar onder en sla dan met een mes op het beenderige, centrale deel zodat het breekt. Draai de kip om en druk ze plat.
    4. Leg ze in de schaal met de marinade, wentel ze er goed in, dek af en zet minstens 2 u in de koelkast.
    5. Duw de warme houtskool naar de zijkanten van de barbecue (plaats eventueel een bak met water in het midden). Leg de uitgelekte kip, met de velkant naar onder, in het midden van de grill (hou de marinade bij). Laat ze 15 min bakken, draai ze dan om. Kruid met peper en zout, sluit het deksel en laat de kip nog 30 min verder bakken, smeer ze af en toe in met de marinade waaruit de stukjes look werden verwijderd.
    6. Serveer warm met een avocadosalade of guacamole.

    Kooktip

    Hoe langer je de kip laat marineren, hoe zachter het vlees zal worden. Aarzel niet om er een dag eerder aan te beginnen, maar draai de kip wel af en toe om.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Mexicaans
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde kip met tequila

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Maïskip
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Tequila
    70 cl
    31,79 €/l
    €22,25
  • Reeds in je keuken
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
    Afhaling vanaf 12/01