Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde kip met appelen en vanille
Delhaize logo
  • Gegrilde kip met appelen en vanille

Gegrilde kip met appelen en vanille

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde kip met appelen en vanille

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 Belgische scharrelkip van ± 1,5 kg
  • 1 bol verse knoflook
  • 50 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 gevogeltebouillon-blokje
  • 3 dl water
  • 2 gousses vanillepeul
  • 800 g krielaardappelen
  • 2 uien
  • 4 Jonagold appels
  • laurierblaadje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele scharrelkip | 81 dagen
    +/- 1,4 kg
    +/-9,99€/kg
    +/-€13,99
  • Gezouten boter | La Motte
    250 gr
    17,56 €/kg
    €4,39
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2050,00 €/kg
    €6,15
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
    Afhaling vanaf 19/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 1u15 baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit met een mespunt en meng ze met de boter. Steek hier en daar een beetje van deze boter onder het vel van de kip en smeer de rest erbovenop. Leg de kip in een grote ovenschotel.
    3. Snijd de knoflook in 3 horizontale schijven. Snijd de uien met schil in 2. Was de krielaardappelen, maak er sneetjes in en steek er de laurierblaadjes in. Maak kleine horizontale inkervingen in de appelschil om te vermijden dat de appelen barsten bij het bakken.
    4. Plaats alle ingrediënten rond de kip. Los het bouillonblokje op in het warm water en giet het over de hele ovenschotel. Kruid met peper en zout. Zet de schotel 1.15 u in de oven en schep regelmatig bouillon over de ingrediënten tot de kip goudbruin gebakken is, de appelen gekonfijt en de uien zacht zijn. Dien warm op.

    Kooktip

    • Smeer je appelen in met olie om te vermijden dat de schil verbrandt.
    • Voor meer smaak en een perfect goudgebraden kleur, smeer je de kip in met een nootje zachte kruidenboter.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde kip met appelen en vanille

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele scharrelkip | 81 dagen
    +/- 1,4 kg
    +/-9,99€/kg
    +/-€13,99
  • Gezouten boter | La Motte
    250 gr
    17,56 €/kg
    €4,39
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2050,00 €/kg
    €6,15
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
    Afhaling vanaf 19/01
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden