Recept zoekresultatenGegrilde gemarineerde kip met linzensalade
Delhaize logo
  • Gegrilde gemarineerde kip met linzensaladeA

Gegrilde gemarineerde kip met linzensalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde gemarineerde kip met linzensaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 blaadjes verse salie
  • 4 koffielepels olijfolie
  • peper
  • een beetje gehakte bieslook
  • 1 handvol verse fijngehakte spinazie
  • 3 el pompoenpitten
  • 300 g gekookte linzen
  • een beetje olijfolie om te bakken
  • 75 ml sojasaus
  • 2 gousses geplette lookteentjes
  • 4 kipfilets
  • 1 gele biocitroen (sap en schil)
  • 4 koffielepels balsamico-azijn

Begin met koken

Bereidingstijd: 2 uur (marinade) + 10 min. kooktijd

  1. Marineer de kip ruim 2 uur in een mengsel van salie, look, sojasaus, citroenschil en citroensap. Bak de kip daarna in een pan met een beetje olijfolie.
  2. Voor de salade mengt u alle ingrediënten. Schik ze op de bodem van het bord en leg er daarna de gegrilde kip bovenop.

Kooktip

Hoe beter een ingrediënt met een marinade wordt doordrenkt, hoe beter de smaak. Begin dus altijd met de marinade als je een gerecht bereidt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 606; energie (kCal): 144; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 4,3; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 14,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 459,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Gegrilde gemarineerde kip met linzensaladeA