Recept zoekresultatenGegrilde dunne lende en salade op Luikse wijze
Delhaize logo
  • Gegrilde dunne lende en salade op Luikse wijzeA

Gegrilde dunne lende en salade op Luikse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde dunne lende en salade op Luikse wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg krielaardappelen
  • 3 eetlepels azijn op oude wijze
  • 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 sjalot
  • 600 g prinsessenbonen
  • 4 trostomaten
  • 2 dunne lendes (ong. 400 g/stuk)
  • peper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: Bereidings- + baktijd: 30 min.

  1. Neem het vlees uit de koelkast.
  2. Kook de aardappelen in de schil en de sperziebonen apart gaar op je eigen manier (kokend water of stomen). Spoel ze onder koud stromend water.
  3. Halveer de aardappelen en doe ze in een slakom. Voeg de prinsessenbonen toe en de tomaten, eerst in 4 gesneden en dan in plakjes.
  4. Klop de azijn met peper en zout, voeg dan de mosterd toe, de fijngesnipperde sjalot en 6/7 van de olijfolie. Giet op de salade, doe er de peterselie bij en meng voorzichtig.
  5. Verwarm een grillpan zonder toevoeging van vetstof op vrij hoog vuur. Smeer de dunne lendes in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min. per kant grillen, verlaag dan het vuur en laat ze nog verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer meteen met de salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 425; energie (kCal): 102; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 635,87
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gegrilde dunne lende en salade op Luikse wijzeA