Recept zoekresultatenGegrilde calamares en inktvisarmen, kerstomaten uit de oven
Delhaize logo
  • Gegrilde calamares en inktvisarmen, kerstomaten uit de oven A

Gegrilde calamares en inktvisarmen, kerstomaten uit de oven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Gegrilde calamares en inktvisarmen, kerstomaten uit de oven A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote inktvistubes
  • 600 g gekookte inktvisarmen
  • 1 rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 2 citroenen
  • 6 el olijfolie
  • 2 el viskruiden ‘Knoflook & tijm’ Delhaize
  • 800 g kerstrostomaten (voor de kerstomaten uit de oven)
  • 4 el olijfolie (voor de kerstomaten uit de oven)
  • Peper en zout (voor de kerstomaten uit de oven)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Citroen | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 20 min. + 2 u. kooktijd (+ 1 u. weektijd)

    1. Begin met de kerstomaten: verwarm de oven voor op 110°C. Leg de tomatentrossen in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met peper, zout en schuif ze 2 u. in de oven (of 1 u. op 180°C).
    2. Snijd de calamares aan één kant door om ze te openen. Maak met een mes oppervlakkige kruisjes aan de buitenkant. Doe de calamares in een grote schaal, samen met de gespoelde inktvisarmen, de gehakte korianderstengels, de gehakte ontpitte rode peper, het sap van 1/3 citroen, 2/3 van de olijfolie en de kruiden. Meng, dek af en laat 1 u. in de koelkast marineren.
    3. Rooster de calamares en de inktvisarmen 1 min. per kant kort op de barbecue (of op een hete plancha of grill). Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de gehakte korianderblaadjes. Serveer met de gegrilde resterende citroenstukken en de tomaten uit de oven.

    Tip: Ben je bang dat de calamares en de inktvis rubberachtig worden? Bak ze gewoon heel kort op een heel hoog vuur, zo eenvoudig is het!

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 124,5 kcal/portie - Vetten: 6,2 g - Koolhydraten: 4,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 12,2 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde calamares en inktvisarmen, kerstomaten uit de oven A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Citroen | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000