Recept zoekresultatenGegrilde aubergines met groene asperges en grauwe erwten
Delhaize logo
  • Gegrilde aubergines met groene asperges en grauwe erwtenA

Gegrilde aubergines met groene asperges en grauwe erwten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Overig
Hoofdgerecht
Gegrilde aubergines met groene asperges en grauwe erwtenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g groene asperges
  • 300 g gegrilde aubergines (diepvries)
  • 100 g pesto
  • 350 g grauwe erwten
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 romeinse sla

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan.
  2. Blancheer de asperges, dompel ze onder in koud water en snij ze in stukken.
  3. Snij de salade en meng deze met de afgegoten grauwe erwten. Voeg naar smaak de pesto toe. Kruid met peper en zout.
  4. Leg de ontdooide aubergines op de borden, voeg de slamengeling, de grauwe erwten en de asperges toe. Werk af met pijnboompitten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 316; energie (kCal): 76; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 373,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegan
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gegrilde aubergines met groene asperges en grauwe erwtenA