Recept zoekresultatenGegrilde aspergesalade met gerookte forel
Delhaize logo
  • Gegrilde aspergesalade met gerookte forel
    A

Gegrilde aspergesalade met gerookte forel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Pasen
Bijgerechten
Gegrilde aspergesalade met gerookte forelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g gerookte regenboogforelfilet (pakjes)
  • 1 bussel groene asperge
  • 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 citroen (voor de vinaigrette)
  • 3 el olijfolie (voor de dressing)
  • 1/2 bussel bieslook (voor de vinaigrette)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Forel | Zalm | Gerookt

Gabriel

Forel | Zalm | Gerookt

150 gr

€4,79

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€22,17

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Verwijder het vezelachtige onderste deel van de asperges, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden (kook ze eventueel een paar minuten voor, maar houd ze wel krokant). Besprenkel ze met de olijfolie en het sap van ½ citroen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Zet een grillpan op het vuur.
  3. Bereid de vinaigrette: meng het sap van de citroen met de olijfolie en wat zout en peper. Voeg vervolgens de fijngehakte bieslook toe.
  4. Gril de asperges in de hete pan. Laat lauw worden.
  5. Schik de asperges op een bord met stukjes gerookte forelfilet. Giet er een scheutje vinaigrette over en dien op.

Kooktip

Neem je de salade als picknick mee, houd dan de vinaigrette apart tot op het laatste moment.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 138; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 215,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 138; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 215,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Pasen
Lunch
Lente
Bijgerechten
  • Gegrilde aspergesalade met gerookte forel
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Forel | Zalm | Gerookt

Gabriel

Forel | Zalm | Gerookt

150 gr

€4,79

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€22,17