Recept zoekresultatenGegrilde asperges, waterkerscrème en kappertjesboter
Delhaize logo
  • Gegrilde asperges, waterkerscrème en kappertjesboterC

Gegrilde asperges, waterkerscrème en kappertjesboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hapjes
Gegrilde asperges, waterkerscrème en kappertjesboterC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bussels witte asperges
  • 2 bussels waterkers
  • 100 g jonge spinaziescheuten
  • 1/2 appel (Granny Smith)
  • 1 biocitroen
  • 200 g verse kaas in schaaltje
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels appelkappertjes
  • 120 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • peper van de molen
  • fleur de sel

Begin met koken

Bereidingstijd : 25 min. kooktijd

  1. Schil de asperges, snijd de voet ervan af en stoom ze 3 min.
  2. Dompel 1 bussel waterkers en de spinazieblaadjes in een kookpot kokend water. Giet ze na 1 min af en laat ze 2 min in ijskoud water schrikken. Laat de groenten goed uitlekken en mix ze met de verse kaas. Breng verder op smaak.
  3. Snijd de appel in brunoise (kleine blokjes). Meng ze met de appelkappertjes, 100 g gesmolten geklaarde boter, peper en zout, de kappertjes en 1 el van hun sap.
  4. Maak de 2de bussel waterkers schoon.
  5. Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de asperges met de rest van de gesmolten geklaarde boter en schuif ze 2 min onder de grill.
  6. Dresseer de asperges op de borden, overgiet ze met kappertjesboter, voeg quenelles waterkerscrème toe en werk af met takjes waterkers. Rasp er een beetje citroenzeste bovenop en serveer.

Tip: Blancheer de waterkers en de spinazie in bouillon, zo heb je meteen een lekkere basis voor een heerlijke soep!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hapjes
  • Gegrilde asperges, waterkerscrème en kappertjesboterC