Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde asperges, verse geitenkaas, escargots met rode biet en tomatenzaadjes door Seppe Nobels
Delhaize logo
  • Gegrilde asperges, verse geitenkaas, escargots met rode biet en tomatenzaadjes door Seppe NobelsA

Gegrilde asperges, verse geitenkaas, escargots met rode biet en tomatenzaadjes door Seppe Nobels

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Gegrilde asperges, verse geitenkaas, escargots met rode biet en tomatenzaadjes door Seppe NobelsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 24 g escargots in blik (90g)
  • 2 bussels groene asperges
  • 4 grote tomaten
  • 2 bussels waterkers
  • 2 dl appel + rodebietensap D’Upigny
  • 5 dl vers bioappelsap
  • 60 g gepelde hazelnoten
  • 125 g verse geitenkaas Le Larry
  • 90 g gezouten boter
  • peper
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • 24 Slakken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Waterkers
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
    Afhaling vanaf 20/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. (+ 12 u. weektijd)

    1. Laat de hazelnoten 1 nacht in het appelsap weken om ze te activeren. Laat ze uitlekken.
    2. Maak de beurre noisette (gebruinde boter): smelt de boter op een matig vuurtje in een kleine braadpan tot hij amberkleurig wordt. Giet hem meteen door een fijne zeef in een koude kom.
    3. Laat het appel + rodebietensap op een vrij hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg ± 50 g gebruinde boter toe en warm de uitgelekte escargots in dit mengsel op.
    4. Maak de waterkers schoon. Haal de zaadjes uit de tomaten en bewaar ze.
    5. Breek 2 cm van het uiteinde van de asperges af en kook ze 3 min in gezouten kokend water. Laat ze meteen in ijskoud water schrikken en laat ze uitlekken. Rooster ze lichtjes aan alle kanten op een hete grill.
    6. Verdeel de asperges over de borden. Verkruimel de geitenkaas en bestrooi er meteen de asperges mee, zo smelt de kaas een beetje. Voeg de uitgelekte escargots, de hazelnoten en de waterkers toe. Werk af met tomatenzaadjes en besprenkel elk bord met 1 el gebruinde boter. Kruid met peper en een klein beetje zout. Serveer meteen.

    Kooktip

    Dankzij de natuurlijke suikers van het appelsap kun je de hazelnoten eventueel karamelliseren: bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de hazelnoten mooi over en laat ze ± 10 min bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 373; energie (kCal): 90; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 525,51
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Zomer
    Voorgerecht
    • Gegrilde asperges, verse geitenkaas, escargots met rode biet en tomatenzaadjes door Seppe NobelsA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • 24 Slakken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Waterkers
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
    Afhaling vanaf 20/01