Recept zoekresultatenGegrilde asperges, verse geitenkaas, escargots met rode biet en tomatenzaadjes
Delhaize logo
  • Gegrilde asperges, verse geitenkaas, escargots met rode biet en tomatenzaadjes
    A
Gegrilde asperges, verse geitenkaas, escargots met rode biet en tomatenzaadjesA

Gegrilde asperges, verse geitenkaas, escargots met rode biet en tomatenzaadjes

door Seppe Nobels
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 24 g escargots in blik (90g)
  • 2 bussels groene asperges
  • 4 grote tomaten
  • 2 bussels waterkers
  • 2 dl appel + rodebietensap D’Upigny
  • 5 dl vers bioappelsap
  • 60 g gepelde hazelnoten
  • 125 g verse geitenkaas Le Larry
  • 90 g gezouten boter
  • peper
  • fleur de sel
  • 24 g escargots in blik (90g)
  • 2 bussels groene asperges
  • 4 grote tomaten
  • 2 bussels waterkers
  • 2 dl appel + rodebietensap D’Upigny
  • 5 dl vers bioappelsap
  • 60 g gepelde hazelnoten
  • 125 g verse geitenkaas Le Larry
  • 90 g gezouten boter
  • peper
  • fleur de sel

Begin met koken

: 25 min. (+ 12 u. weektijd)
1
Laat de hazelnoten 1 nacht in het appelsap weken om ze te activeren. Laat ze uitlekken.
2
Maak de beurre noisette (gebruinde boter): smelt de boter op een matig vuurtje in een kleine braadpan tot hij amberkleurig wordt. Giet hem meteen door een fijne zeef in een koude kom.
3
Laat het appel + rodebietensap op een vrij hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg ± 50 g gebruinde boter toe en warm de uitgelekte escargots in dit mengsel op.
4
Maak de waterkers schoon. Haal de zaadjes uit de tomaten en bewaar ze.
5
Breek 2 cm van het uiteinde van de asperges af en kook ze 3 min in gezouten kokend water. Laat ze meteen in ijskoud water schrikken en laat ze uitlekken. Rooster ze lichtjes aan alle kanten op een hete grill.
6
Verdeel de asperges over de borden. Verkruimel de geitenkaas en bestrooi er meteen de asperges mee, zo smelt de kaas een beetje. Voeg de uitgelekte escargots, de hazelnoten en de waterkers toe. Werk af met tomatenzaadjes en besprenkel elk bord met 1 el gebruinde boter. Kruid met peper en een klein beetje zout. Serveer meteen.
1
Laat de hazelnoten 1 nacht in het appelsap weken om ze te activeren. Laat ze uitlekken.
2
Maak de beurre noisette (gebruinde boter): smelt de boter op een matig vuurtje in een kleine braadpan tot hij amberkleurig wordt. Giet hem meteen door een fijne zeef in een koude kom.
3
Laat het appel + rodebietensap op een vrij hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg ± 50 g gebruinde boter toe en warm de uitgelekte escargots in dit mengsel op.
4
Maak de waterkers schoon. Haal de zaadjes uit de tomaten en bewaar ze.
5
Breek 2 cm van het uiteinde van de asperges af en kook ze 3 min in gezouten kokend water. Laat ze meteen in ijskoud water schrikken en laat ze uitlekken. Rooster ze lichtjes aan alle kanten op een hete grill.
6
Verdeel de asperges over de borden. Verkruimel de geitenkaas en bestrooi er meteen de asperges mee, zo smelt de kaas een beetje. Voeg de uitgelekte escargots, de hazelnoten en de waterkers toe. Werk af met tomatenzaadjes en besprenkel elk bord met 1 el gebruinde boter. Kruid met peper en een klein beetje zout. Serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 373; energie (kCal): 90; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 525,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 373; energie (kCal): 90; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 525,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Pasen
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Escargots | Op Bourgondische wijze

Delhaize

Escargots | Op Bourgondische wijze

125 gr

€5,59

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

2 × 500 gr

€7,58

Waterkers

Delhaize

Waterkers

2 × 120 gr

€3,98

Sap | Appel

innocent

Sap | Appel

90 cl

€2,99

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,49

Geitenkaas | Belegen | Mini portie

Delhaize

Geitenkaas | Belegen | Mini portie

+/- 130 gr

+/-€3,00

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Totaal:
+/-€38,51