Recept zoekresultatenGegrilde asperges met gedroogde tomaten en parmigiano
Delhaize logo
  • Gegrilde asperges met gedroogde tomaten en parmigianoA

Gegrilde asperges met gedroogde tomaten en parmigiano

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
Gegrilde asperges met gedroogde tomaten en parmigianoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 bussels witte asperges
  • 220 g halfgedroogde tomaten met olie Sud’n’Sol (1 schaaltje)
  • 50 g parmigiano
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Tomaten | Gemarineerd
    220 gr
    13,64 €/kg
    €3,00
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Verwarm een grill. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olie uit het schaaltje tomaten. Kruid met peper, met zout en bestrooi met tijm.
    2. Leg de asperges op de hete grill en bak ze rondom.
    3. Snijd de tomaten in kleine stukjes en rasp de parmigiano. Bestrooi er de asperges mee en besprenkel ze met een scheutje olie. Serveer als voorgerecht of als bijgerecht met vis.

    Tip: Gegrilde rauwe asperges zijn nog krokant. Liever iets malser? Stoom de asperges eerst 5 à 10 min. en leg ze dan op de grill.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 224 kcal • Vetten: 17 g • Koolhydraten: 9 g • Vezels: 5 g • Eiwitten: 8 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Voorgerecht
    • Gegrilde asperges met gedroogde tomaten en parmigianoA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Tomaten | Gemarineerd
    220 gr
    13,64 €/kg
    €3,00
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65