Recept zoekresultatenGegrilde asperges met gebakken sint-jakobsvruchten en hollandaisesaus
Delhaize logo
  • Gegrilde asperges met gebakken sint-jakobsvruchten en hollandaisesausD

Gegrilde asperges met gebakken sint-jakobsvruchten en hollandaisesaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Lunch
Gegrilde asperges met gebakken sint-jakobsvruchten en hollandaisesausD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g boter
  • 3 eidooiers
  • enkele rucolablaadjes
  • peper
  • sap van 1/4 citroen
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 1 dl water
  • 8 witte asperges, geschild en beetgaar gekookt

Begin met koken

  1. Grill de asperges.
  2. Smelt de boter op laag vuur en verwijder het schuimlaagje dat boven komt te drijven. Laat rusten tot de vaste bestanddelen naar de bodem zijn gezakt.
  3. Klop voor de hollandaise op laag vuur de eierdooiers samen met het water tot een schuimende massa. Giet er daarna, beetje bij beetje, het heldere gedeelte van de gesmolten boter door en klop het geheel tot de dikte van mayonaise. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  4. Bak de sint-jakobsvruchten kort aan en bestrooi met peper en zout.
  5. Schik de asperges en de sintjakobsvruchten op de voorverwarmde borden. Werk af met de saus en een rucolablaadje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 928; energie (kCal): 224; vetten (g): 22,2; verzadigde vetten (g): 13,6; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 411,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Lente
Lunch
  • Gegrilde asperges met gebakken sint-jakobsvruchten en hollandaisesausD