Recept zoekresultatenGegrilde asperges met Pata Negra
Delhaize logo
  • Gegrilde asperges met Pata NegraB

Gegrilde asperges met Pata Negra

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Lunch
Gegrilde asperges met Pata NegraB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 80 g Pata Negra
  • 1 bussel witte asperges
  • 3 eetlepels parmigianoschilfers
  • halfgedroogde tomaatjes in olijfolie
  • 1 takje platte peterselie (versiering)
  • 1 eetlepel tijm, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ham | Lomo | Iberico
    70 gr
    172,71 €/kg
    €12,09
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | Half zongedroogd
    280 gr
    12,46 €/kg
    €3,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Houd de schillen. Die kun je invriezen en bewaren om er een soep van te maken.
    2. Hussel de asperges even door elkaar met de olijfolie, de fijngehakte tijm, peper en zout zodat ze overal bedekt zijn.
    3. Verhit een grillpan.
    4. Gril de asperges enkele minuten langs beide kanten in de grillpan. Ze moeten nog knapperig zijn.
    5. Leg ze op een bord of in een schaal en drapeer er reepjes Pata Negra over die je een beetje nonchalant (dat mag!) met je handen gescheurd hebt.
    6. Bestrooi met de parmigianoschilfers.
    7. Werk af met een takje platte peterselie en gedroogde tomaatjes.

    Kooktip

    Zorg dat je grillpan heet genoeg is, zodat je asperges een streepjespatroon krijgen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 165; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 189,09
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Lente
    Lunch
    • Gegrilde asperges met Pata NegraB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ham | Lomo | Iberico
    70 gr
    172,71 €/kg
    €12,09
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Grana padano | Hard | Geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | Half zongedroogd
    280 gr
    12,46 €/kg
    €3,49