Recept zoekresultatenGegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus
Delhaize logo
  • Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisausA

Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 650 g rumsteak van Argentijnds rundsvlees (angus beef)
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 petites gousses knoflookteentjes
  • 1/2 koffielepel pili-pilivlokken
  • 5 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • peper, zout
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rumsteak | Rund | Belgisch
    +/- 220 gr
    +/-17,79€/kg
    +/-€3,91
    Afhaling vanaf 14/01
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Doe de rode wijnazijn, de geperste lookteentjes, de laurier, de komijn, peper en zout in de beker van de mixer. Voeg de peterselieblaadjes toe en hak bij tussenpozen fijn (de peterselie moet fijngehakt zijn maar mag geen puree worden). Giet over in een kom en voeg oregano toe, pili-pili, enkele eetlepels olijfolie en de ontpitte en in heel kleine blokjes gesneden tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
    2. Verwarm de grill of een antikleefpan zonder vetstof. Bestrijk het rundvlees met de resterende olijfolie. Laat de rumsteaks 1 min. aan elke kant grillen, verlaag dan het vuur en laat verder grillen afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
    3. Snijd het vlees in dunne plakken. Kruid met peper en zout. Verdeel het rundvlees over borden en serveer met de chimichurrisaus.

    Kooktip

    • Aan tafel: dien op met partjes zoete aardappel – gebakken in olijfolie – en jonge sla. 
    •  Deze saus, afkomstig uit de Argentijnse keuken, is geschikt voor bij rood vlees of gevogelte. Laat zich meerdere dagen in de koelkast bewaren in een potje met een hermetisch sluitend deksel. Ter afwisseling kan je koriander toevoegen.
    • Gezondheidstip: deze Argentijnse saus, die op een kruidige vinaigrette lijkt, bevat weinig vetten en verzadigde vetzuren en maakt vleesgerechten lichter verteerbaar.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 678; energie (kCal): 162; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 17,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 333,88
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Amerikaans
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rumsteak | Rund | Belgisch
    +/- 220 gr
    +/-17,79€/kg
    +/-€3,91
    Afhaling vanaf 14/01
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar