Recept zoekresultatenGegratineerde witloofsoep
Delhaize logo
  • Gegratineerde witloofsoepB

Gegratineerde witloofsoep

door @Simply.Morane

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Soepen
Gegratineerde witloofsoepB

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 600 g witloof
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 20 cl halfvolle melk
  • 5 dl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 10 g boter
  • 50 g vegetarische ham
  • 50 g geraspte kaas (gratin)
  • 1 eetlepel zure room (facultatief)
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Ham | Vegetarisch | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. de kooktijd

    1. Snipper de ui fijn en fruit hem in de boter. Schil de aardappel.
    2. Snijd de witloofstronkjes en de aardappel in blokjes en voeg ze toe aan de ui. Laat enkele minuten sudderen.
    3. Bevochtig met het water, de melk en voeg het groentebouillonblokje toe.
    4. Laat minstens 25 min. koken en mix vervolgens tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
    5. Verwarm de grill van de oven voor. Maak ondertussen de hamkrokantjes. Warm een braadpan op met de olijfolie.
    6. Snijd de vegetarische ham in lange plakjes en bak ze tot ze krokant zijn. 
    7. Giet de soep in de kommen, bestrooi ze met geraspte kaas en gratineer de kaas 2-3 min. in de oven.
    8. Haal de kommen uit de oven (let op, ze zijn warm) en versier ze met de hamkrokantjes en een lepeltje zure room. 

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 239; energie (kCal): 57; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 488,38
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Overig
    Winter
    Soepen
    • Gegratineerde witloofsoepB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof
    650 gr
    3,46 €/kg
    €2,25
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Ham | Vegetarisch | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar