Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegratineerde warme oesters
Delhaize logo
  • Gegratineerde warme oestersD

Gegratineerde warme oesters

Score

4 op 5
Voorgerecht
Gegratineerde warme oestersD

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 75 g boter
  • 15 g verse kruiden
  • 1/2 teentje look
  • 2 lente-uitjes
  • 12 holle oesters
  • 3 eetlepels panko
  • 1 takje bladpeterselie
  • 30 g half zongedroogde tomaten in olie

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. Hak 15 g verse kruiden naar keuze, ½ teentje knoflook en 2 lente-uitjes fijn. Meng ze met 75 g malse boter en peper. Open 12 holle oesters, laat ze goed uitlekken en schik ze in een ovenschaal. Verdeel er de kruidenboter over. Bedek met een paneermengsel van 3 el panko, 1 fijngehakt takje bladpeterselie en 30 g fijngehakte halfgedroogde tomaten in olie. Bak 3 min.goudbruin onder de hete grill van de oven. Serveer bij het aperitief of als voorgerecht.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 809; energie (kCal): 195; vetten (g): 14,7; verzadigde vetten (g): 8,7; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 865,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Voorgerecht
  • Gegratineerde warme oestersD