Recept zoekresultatenGegratineerde penne met palmharten en garnalen
Delhaize logo
  • Gegratineerde penne met palmharten en garnalen
    A
Gegratineerde penne met palmharten en garnalenA

Gegratineerde penne met palmharten en garnalen

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g Fairtrade palmharten (uit bokaal)
  • 250 g middelgrote roze garnalen
  • 350 g penne rigate
  • 30 cl melk
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 3 el geraspte parmigiano
  • 3 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 19 cl visfond (uit bokaal)
  • 250 g Fairtrade palmharten (uit bokaal)
  • 250 g middelgrote roze garnalen
  • 350 g penne rigate
  • 30 cl melk
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 3 el geraspte parmigiano
  • 3 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 19 cl visfond (uit bokaal)

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Kook de pasta 2 min. minder dan aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
3
Laat de boter ondertussen smelten in een steelpan, bestrooi met bloem en roer 1 min. met de garde. Voeg geleidelijk aan en al roerend de visfond toe, giet er dan de melk bij. Laat enkele minuten op zacht vuur indikken, breng op smaak met peper en zout en voeg de bieslook toe.
4
Meng de pasta met 2/3 van de saus, de garnalen en de uitgelekte en in ringen gesneden palmharten. Doe alles in een ovenschotel, giet er de resterende saus over, bestrooi met parmezaan en laat 20 min. in de oven gratineren.
5
Serveer warm met een salade.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Kook de pasta 2 min. minder dan aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
3
Laat de boter ondertussen smelten in een steelpan, bestrooi met bloem en roer 1 min. met de garde. Voeg geleidelijk aan en al roerend de visfond toe, giet er dan de melk bij. Laat enkele minuten op zacht vuur indikken, breng op smaak met peper en zout en voeg de bieslook toe.
4
Meng de pasta met 2/3 van de saus, de garnalen en de uitgelekte en in ringen gesneden palmharten. Doe alles in een ovenschotel, giet er de resterende saus over, bestrooi met parmezaan en laat 20 min. in de oven gratineren.
5
Serveer warm met een salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 484; energie (kCal): 115; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 579,83
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 484; energie (kCal): 115; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 579,83
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Palmharten | Fairtrade

Oxfam

Palmharten | Fairtrade

250 gr

€4,75

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

450 gr

€14,49

Pasta | Penne rigate n 41

De Cecco

Pasta | Penne rigate n 41

500 gr

€2,49

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Totaal:
€30,85