Recept zoekresultatenGegratineerde penne met palmharten en garnalen
Delhaize logo
  • Gegratineerde penne met palmharten en garnalenA

Gegratineerde penne met palmharten en garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Pasta
Gegratineerde penne met palmharten en garnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g Fairtrade palmharten (uit bokaal)
  • 3 eetlepels gehakte bieslook
  • 3 eetlepels geraspte parmezaan
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 30 cl melk
  • 350 g penne rigate
  • 250 g middelgrote roze garnalen
  • 19 cl visfond (uit bokaal)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Palmharten | Fairtrade
    250 gr
    14,60 €/kg
    €3,65
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • HV MELK | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Kook de pasta 2 min. minder dan aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
    3. Laat de boter ondertussen smelten in een steelpan, bestrooi met bloem en roer 1 min. met de garde. Voeg geleidelijk aan en al roerend de visfond toe, giet er dan de melk bij. Laat enkele minuten op zacht vuur indikken, breng op smaak met peper en zout en voeg de bieslook toe.
    4. Meng de pasta met 2/3 van de saus, de garnalen en de uitgelekte en in ringen gesneden palmharten. Doe alles in een ovenschotel, giet er de resterende saus over, bestrooi met parmezaan en laat 20 min. in de oven gratineren.
    5. Serveer warm met een salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 484; energie (kCal): 115; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 579,83
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Gegratineerde penne met palmharten en garnalenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Palmharten | Fairtrade
    250 gr
    14,60 €/kg
    €3,65
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • HV MELK | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar