Recept zoekresultatenGegratineerde oesters met champagnesaus
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:12
    D
  • Gegratineerde oesters met champagnesaus

Gegratineerde oesters met champagnesaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Gegratineerde oesters met champagnesausD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 oesters
  • 1 sjalot
  • 1 bos lente-uitjes
  • 20 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g boter
  • 2 dl room 40% vet
  • 2 dl champagne

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Open de oesters, verwijder de schelpresten en haal ze uit de schelp.
  2. Doe de oesters in een zeef en vang het oestervocht op.
  3. Spoel de schelpen en droog ze nadien met keukenpapier.
  4. Snipper de sjalot en de knoflook fijn, stoof ze aan in de helft van de boter en bevochtig met de champagne. Laat 5 min inkoken. Voeg er nadien de room aan toe en laat opnieuw inkoken. Voeg er dan het oestervocht en de gehakte dragon aan toe en laat weer even inkoken tot de saus wat ingedikt is.
  5. Spoel nu de lente-uitjes, snipper ze fijn en stoof ze heel even aan in de resterende boter. Leg nu de gestoofde uitjes in de oesterschelpen. Daarbovenop leg je een oester en overgiet je die met de saus. Schik alle oesters op een ovenschaal of bord en gratineer ze 5 min onder een hete grill.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 828; energie (kCal): 200; vetten (g): 16,6; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 365,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -05:12
    D
  • Gegratineerde oesters met champagnesaus