Recept zoekresultatenGegratineerde geitenkaas met fijne groentjes
Delhaize logo
  • Gegratineerde geitenkaas met fijne groentjesB

Gegratineerde geitenkaas met fijne groentjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
Gegratineerde geitenkaas met fijne groentjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rode paprika
  • 550 g courgetten
  • 200 g geitenkaas Sainte Maure
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
  • Courgetten | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geit | Buche St Maure
    200 gr
    11,45 €/kg
    €2,29
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Snij de paprika in kleine blokjes en bak ze aan in de olie in een grote, diepe pan op zacht vuur. Snij ondertussen de courgettes in kleine blokjes. Doe ze bij in de pan, bestrooi met Provençaalse kruiden en laat alles op vrij hoog vuur bakken. Roer regelmatig om, zorg dat de groenten toch nog wat knapperig blijven. Kruid met peper en lichtjes met zout.
    2. Verwarm de ovengrill voor. Snij de geitenkaas in 12 schijven.
    3. Verdeel de groenten over 4 kleine ovenschalen en leg er de geitenkaas bovenop. Bestrooi met de pijnboompitten en laat enkele minuten gratineren onder de grill.
    4. Dien warm op als voorgerecht. Voorzie brood om erbij te serveren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 4,5; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 275,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Zomer
    Lunch
    • Gegratineerde geitenkaas met fijne groentjesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
  • Courgetten | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geit | Buche St Maure
    200 gr
    11,45 €/kg
    €2,29
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15