Recept zoekresultatenGegratineerd witloof
Delhaize logo
  • Gegratineerd witloofB

Gegratineerd witloof

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gegratineerd witloofB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g geraspte gruyère
  • 50 cl melk
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 8 sneden gekookte ham op z'n oude wijze
  • 8 dikke witloven

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gruyère | Geraspt
    150 gr
    19,27 €/kg
    €2,89
  • HV MELK | Bio
    75 cl
    1,96 €/l
    €1,47
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • OVENGEBAKKEN HAM IN SN.BVI
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 uur

    1. Gaar de hele witloofstronken op je eigen manier (in kokend water, in de microgolfoven, stomen of stoven). Leg ze met de punten naar beneden in een groot vergiet en laat ze uitlekken.
    2. Bereid ondertussen de bechamelsaus: laat de boter in een steelpan smelten en bestrooi met bloem. Roer 1 min., voeg dan geleidelijk aan en al roerend met de garde, de melk toe, roer tot een gladde saus. Laat 5 min. op heel zacht vuur sudderen. Voeg zout, peper en een mespunt nootmuskaat toe.
    3. Verwarm de oven op th. 6 – 180°C.
    4. Wikkel elke witloofstronk in een snede ham en leg ze naast elkaar in een grote ovenschotel. Overgiet ze met de saus en bestrooi met de geraspte gruyère.
    5. Laat 25 min. gratineren in de oven.
    6. Serveer warm met aardappelpuree.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 2,8; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 375,17
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gegratineerd witloofB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gruyère | Geraspt
    150 gr
    19,27 €/kg
    €2,89
  • HV MELK | Bio
    75 cl
    1,96 €/l
    €1,47
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • OVENGEBAKKEN HAM IN SN.BVI
    Dit product is niet meer beschikbaar