Recept zoekresultatenGefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Delhaize logo
  • Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum

door Wout Bru
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 2 vaste tomaat
  • 10 kerstomaatjes
  • 50 cl sinaasappelsap
  • 20 cl eiwitten
  • 2 kippenfilets
  • 200 g panco (Japans grof paneermeel)
  • 3 eieren
  • 2 el mosterd
  • 10 cl xeresazijn
  • 50 cl druivenpitolie
  • olijfolie
  • 2 bosjes verse basilicum
  • 1 bosje verse dragon
  • peperbolletjes
  • slablaadjes
  • peper
  • 2 vaste tomaat
  • 10 kerstomaatjes
  • 50 cl sinaasappelsap
  • 20 cl eiwitten
  • 2 kippenfilets
  • 200 g panco (Japans grof paneermeel)
  • 3 eieren
  • 2 el mosterd
  • 10 cl xeresazijn
  • 50 cl druivenpitolie
  • olijfolie
  • 2 bosjes verse basilicum
  • 1 bosje verse dragon
  • peperbolletjes
  • slablaadjes

Begin met koken

1
Dompel alle tomaten gedurende 10 seconden onder in kokend water, haal ze eruit en laat afkoelen in ijskoud water. Ontpit de grote tomaten en snij ze in stukken. Bestrooi met een beetje suiker, peper en zout en giet er een beetje olijfolie over. Konfijt ze vervolgens gedurende 1 u in een voorverwarmde oven (90°C).
2
Smelt 30 g suiker in een pannetje en blus met het sinaasappelsap. Doe er vervolgens de dragon en de peperbolletjes in. Haal de kerstomaatjes uit het ijswater en doe ze in deze mengeling om verder af te koelen.
3
Mix de mosterd, samen met de eieren, een snuifje peper en zout, de Xeresazijn en de druivenpitolie in de blender, voeg op het einde de verse basilicum toe. Klop het eiwit lichtjes op met de kruiden en haal de in stukken gesneden kipfilet erdoor. Bedek ze daarna met de panco. Frituur de stukken kippenfilet in een frituurpan.
1
Dompel alle tomaten gedurende 10 seconden onder in kokend water, haal ze eruit en laat afkoelen in ijskoud water. Ontpit de grote tomaten en snij ze in stukken. Bestrooi met een beetje suiker, peper en zout en giet er een beetje olijfolie over. Konfijt ze vervolgens gedurende 1 u in een voorverwarmde oven (90°C).
2
Smelt 30 g suiker in een pannetje en blus met het sinaasappelsap. Doe er vervolgens de dragon en de peperbolletjes in. Haal de kerstomaatjes uit het ijswater en doe ze in deze mengeling om verder af te koelen.
3
Mix de mosterd, samen met de eieren, een snuifje peper en zout, de Xeresazijn en de druivenpitolie in de blender, voeg op het einde de verse basilicum toe. Klop het eiwit lichtjes op met de kruiden en haal de in stukken gesneden kipfilet erdoor. Bedek ze daarna met de panco. Frituur de stukken kippenfilet in een frituurpan.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

2 × 250 gr

€6,98

Kerstomaat | Mix

Delhaize

Kerstomaat | Mix

250 gr

€2,59

Sap | Sinaasappel | Vers

Delhaize

Sap | Sinaasappel | Vers

50 cl

€2,49

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Filet | Kip | Bio

Delhaize

Filet | Kip | Bio

+/- 300 gr

Bio

+/-€7,50

Panko | Broodkruimels

Lobo

Panko | Broodkruimels

200 gr

€2,59

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

Delhaize

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Reeds in je keuken

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€32,35