Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Snack
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 150 g bloem
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- 1 el citroensap
- 1 koffielepel mosterd
- 2 dl arachideolie
- 1 eigeel
- 1 mespunt wasabi
- 100 g maïszetmeel
- 400 g verse ansjovissen
- 50 cl zeer koud bruiswater
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077560000
S1971110500005800000
F2010083100116000000
S2009051200121810000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 3 à 4 min. kooktijd
- Voor de mayonaise: meng het eigeel, de mosterd, peper en zout in een pannetje. Voeg al kloppend kleine beetjes arachideolie toe. Eindig met het citroensap, de dille en de wasabi.
- Ontdoe de ansjovisfilets onder water manueel van schubben; verwijder de kop, de ingewanden, de vinnen en de graat. Laat ze goed drogen op absorberend papier.
- Voor het tempurabeslag: maak 2 kommen klaar: 1 met de bloem (± 50 g); de 2e met de volgende half-halfmix: maïzena, de resterende bloem en zeer koud bruiswater (de verkregen substantie moet ongeveer de textuur van pannenkoekenbeslag hebben).
- Drenk elke sardine in de bloem en dan in het half-halfbeslag, en leg ze daarna in de frituurpan. Zodra ze kleur krijgen: laten uitdruipen, een beetje 'fleur de sel' toevoegen en opdienen met wasabi-mayonaise en dille.
Kooktip
- Het tempurabeslag moet zo koud mogelijk zijn! Laat het dus rusten in de koelkast en zet de kom op ijs zodra je ze eruit haalt.
- Bruiswater maakt het beslag zeer licht.
Nutritionele informatie
Per portie: Energie: 1035 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 14,6 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Andere
Overig
Overig
Zomer
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077560000
S1971110500005800000
F2010083100116000000
S2009051200121810000
Laad nog 4 producten