Recept zoekresultatenGefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille
Delhaize logo
  • Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dilleD

Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Snack
Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dilleD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g bloem
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 el citroensap
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 dl arachideolie
  • 1 eigeel
  • 1 mespunt wasabi
  • 100 g maïszetmeel
  • 400 g verse ansjovissen
  • 50 cl zeer koud bruiswater

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille | kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022500077560000
  • Arachideolie
    1 l
    6,59 €/l
    €6,59
    S1971110500005800000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Wasabi pasta
    43 gr
    87,21 €/kg
    €3,75
    S2009051200121810000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 3 à 4 min. kooktijd

    1. Voor de mayonaise: meng het eigeel, de mosterd, peper en zout in een pannetje. Voeg al kloppend kleine beetjes arachideolie toe. Eindig met het citroensap, de dille en de wasabi.
    2. Ontdoe de ansjovisfilets onder water manueel van schubben; verwijder de kop, de ingewanden, de vinnen en de graat. Laat ze goed drogen op absorberend papier.
    3. Voor het tempurabeslag: maak 2 kommen klaar: 1 met de bloem (± 50 g); de 2e met de volgende half-halfmix: maïzena, de resterende bloem en zeer koud bruiswater (de verkregen substantie moet ongeveer de textuur van pannenkoekenbeslag hebben).
    4. Drenk elke sardine in de bloem en dan in het half-halfbeslag, en leg ze daarna in de frituurpan. Zodra ze kleur krijgen: laten uitdruipen, een beetje 'fleur de sel' toevoegen en opdienen met wasabi-mayonaise en dille.

    Kooktip

    • Het tempurabeslag moet zo koud mogelijk zijn! Laat het dus rusten in de koelkast en zet de kom op ijs zodra je ze eruit haalt.
    • Bruiswater maakt het beslag zeer licht.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 1035 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 14,6 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,7 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Andere
    Overig
    Overig
    Zomer
    Snack
    • Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dilleD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dille | kruiden | Verpakt
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022500077560000
  • Arachideolie
    1 l
    6,59 €/l
    €6,59
    S1971110500005800000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Wasabi pasta
    43 gr
    87,21 €/kg
    €3,75
    S2009051200121810000