Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGeflambeerde gamba's met sambuca
Delhaize logo
  • Geflambeerde gamba's met sambuca

Geflambeerde gamba's met sambuca

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Geflambeerde gamba's met sambuca

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g rauwe garnalen 'Wok BBQ' (gamba's)
  • 1 takje verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 dl sambuca
  • 2 eetlepels olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Bak de gamba’s kort in de hete olijfolie.
  2. Voeg de laurier en tijm toe.
  3. Voeg de sambuca toe en flambeer enkele seconden.
  4. Dien meteen op.

Kooktip

  • Techniek: flamberen. De ‘vlam in je pan’ voegt extra smaak, maar geen alcohol toe aan je gerechten omdat de alcohol verdwijnt met de vlam. Bij deze techniek gaan vaardigheid en veiligheid hand in hand. Zet je dampkap uit, houd een deksel bij de hand om het vuur te doven, draag geen synthetische kleding en ga evenmin met je hoofd boven ’t vuur hangen. 'Ready, steady, go.' Voeg de sambuca toe aan je pan en laat even opwarmen, zodat de alcohol (nog) beter vlam vat. Houd je pan schuin en laat het vuur toe in de pan. Geen gasvuur? Gebruik dan ’n aansteker. Laat kort flamberen en haal de pan rustig van het vuur als je het flamberen wilt stoppen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Geflambeerde gamba's met sambuca