Recept zoekresultatenGefermenteerde rodekool
Delhaize logo
 • Gefermenteerde rodekool
  A

Gefermenteerde rodekool

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Bijgerechten
Gefermenteerde rodekoolA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 rode kool
 • 1 l water
 • 50 g zout

Winkelen voor dit recept

Reeds in je keuken
 • Zout | Keuken
  1 kg
  0,30 €/kg
  €0,30
  S2004063000019640000
 • Begin met koken

  Bereidingstijd: 20 min. + 2 weken fermentatie

  1. Om te fermenteren is het belangrijk dat je heel hygiënisch te werk gaat. Zorg er dus voor dat de glazen potten goed gesteriliseerd zijn. Kook de glazen potten ongeveer 10 minuten in water met een scheut azijn. Haal ze met een tang uit het water en laat ze omgekeerd uitlekken op een metalen rooster.
  2. Snipper de rodekool fijn en verdeel over de glazen potten. Kook het water niet. Los er het zout in op en giet het over de koolsnippers tot ze ongeveer 1 centimeter onderstaan. Er moet nog 3 centimeter ruimte zitten tussen de vloeistof en het deksel zodat de kool kan ‘leven’.
  3. Leg een prop huishoudfolie op de kool zodat ze niet kan bovendrijven. Sluit de glazen potten en zet twee weken in een koele, donkere ruimte (niet in de koelkast).

  Nutritionele informatie

  Disclaimer Nutri-Score
  De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
  Score
  Nog niet beoordeeld
  Heb je dit recept al geprobeerd?
  Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  Belgisch
  Vegan
  Bijgerechten
  • Gefermenteerde rodekool
   A

  Winkelen voor dit recept

  Reeds in je keuken
 • Zout | Keuken
  1 kg
  0,30 €/kg
  €0,30
  S2004063000019640000