Gebraden kip, witloofsalade met rucola en sinaasappel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Overig
Salade
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 eetlepel olijfolie (voor het bakken)
- 1 gebraden kip
- 1 eetlepel Delhaize balsamicoazijn
- 1/2 bosje bieslook
- 400 g witloof
- 50 g rucola, klaar voor gebruik
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 1,5 sinaasappels (voor de salade)
- 850 g halve krieltjes met rozemarijn en zeezout (in zakje)
- 3 els olijfolie (voor de dressing)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F2020022100052470000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Doe de olie in een grote braadpan en bak er de krieltjes in op vrij hoog vuur, roer regelmatig.
- Schil ondertussen de sinaasappels en snij het vruchtvlees in kleine plakjes. Doe ze in een kom en voeg het fijn gesneden witloof toe, de rucola en de bieslook.
- Klop de balsamicoazijn met het sinaasappelsap en de olijfolie, kruid met peper en zout. Giet op de salade en meng goed.
- Versnijd de kip en serveer met de salade en de gebakken krieltjes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 538; energie (kCal): 128; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 745,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F2020022100052470000
Laad nog 4 producten