Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebraden kip met wintergroenten
Delhaize logo
  • Gebraden kip met wintergroentenA

Gebraden kip met wintergroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebraden kip met wintergroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote raap
  • zout
  • 200 g zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 grote gele biet
  • 1 grote rode biet
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 1 citroen
  • 1 kip om te braden van ong. 1,3 kg
  • 3 rode uien
  • 1 verse bol knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g boter
  • 1 takje rozemarijn
  • Zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 u. 10 min. gaartijd

  1. Schil de zoete aardappelen, de wortelen, de bieten (houd de stukjes rode biet best apart, ze geven kleur af), de aardappelen, de rapen en de uien. Schil de pastinaak eveneens, besprenkel met citroensap en snijd daarna alle groenten in grove stukken. Snijd de bol knoflook in de helft.
  2. Spoel het gevogelte en dep het droog. Kruid zowel de binnen- als de buitenkant met zout en peper. Duw een teentje knoflook en een laurierblad in de holte van de kip en bind op. Leg de kip op een ovenschaal, op de zijkant en verdeel er kleine klontjes boter over.
  3. Schik de groenten rond het gevogelte. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn en de laurierblaadjes toe. Besprenkel met olijfolie.
  4. Plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 20 min. Verlaag de temperatuur daarna tot 180°C, draai het gevogelte op de andere zijkant en bak verder gedurende 20 min. Draai de kip vervolgens op haar rug en bak nogmaals 30 min. Bevochtig regelmatig met de jus. Bedek eventueel met een vel aluminiumfolie indien het gevogelte te sterk kleurt.
  5. Serveer warm.

Kooktip

Draai de groenten tijdens het bakken om, zo worden ze gelijkmatig geroosterd.

Hoe bind je een kip op?
Neem een lang stuk touw om de kip op te binden. Trek het nekvel van de kip strak naar voor en plooi het over de vleugels. Neem het touw in het midden vast en span het over de vleugels. Trek het touw onder de kip door en kruis daar de twee eindjes touw. Trek de uiteinden van het touw naar achter en span ze over de bouten. Span het touw goed aan en leg een knoopje. Bind het touw nog een paar keer rond de bouten zodat de kip goed afgesloten is. Knoop het touw stevig vast en snijd er de overblijvende stukjes af.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 712,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gebraden kip met wintergroentenA