Recept zoekresultatenGebraden kip met wintergroenten
Delhaize logo
  • Gebraden kip met wintergroenten
    A
Gebraden kip met wintergroentenA

Gebraden kip met wintergroenten

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 3 rode uien
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 verse bol knoflook
  • 1 kip om te braden van ong. 1,3 kg
  • 1 grote raap
  • 1 citroen
  • 2 pastinaken
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 grote rode biet
  • 1 grote gele biet
  • 2 wortelen
  • 200 g zoete aardappelen
  • 3 rode uien
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 verse bol knoflook
  • 1 kip om te braden van ong. 1,3 kg
  • 1 grote raap
  • 1 citroen
  • 2 pastinaken
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 grote rode biet

Begin met koken

: 20 min. + 1 u. 10 min. gaartijd
1
Schil de zoete aardappelen, de wortelen, de bieten (houd de stukjes rode biet best apart, ze geven kleur af), de aardappelen, de rapen en de uien. Schil de pastinaak eveneens, besprenkel met citroensap en snijd daarna alle groenten in grove stukken. Snijd de bol knoflook in de helft.
2
Spoel het gevogelte en dep het droog. Kruid zowel de binnen- als de buitenkant met zout en peper. Duw een teentje knoflook en een laurierblad in de holte van de kip en bind op. Leg de kip op een ovenschaal, op de zijkant en verdeel er kleine klontjes boter over.
3
Schik de groenten rond het gevogelte. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn en de laurierblaadjes toe. Besprenkel met olijfolie.
4
Plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 20 min. Verlaag de temperatuur daarna tot 180°C, draai het gevogelte op de andere zijkant en bak verder gedurende 20 min. Draai de kip vervolgens op haar rug en bak nogmaals 30 min. Bevochtig regelmatig met de jus. Bedek eventueel met een vel aluminiumfolie indien het gevogelte te sterk kleurt.
5
Serveer warm.
1
Schil de zoete aardappelen, de wortelen, de bieten (houd de stukjes rode biet best apart, ze geven kleur af), de aardappelen, de rapen en de uien. Schil de pastinaak eveneens, besprenkel met citroensap en snijd daarna alle groenten in grove stukken. Snijd de bol knoflook in de helft.
2
Spoel het gevogelte en dep het droog. Kruid zowel de binnen- als de buitenkant met zout en peper. Duw een teentje knoflook en een laurierblad in de holte van de kip en bind op. Leg de kip op een ovenschaal, op de zijkant en verdeel er kleine klontjes boter over.
3
Schik de groenten rond het gevogelte. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn en de laurierblaadjes toe. Besprenkel met olijfolie.
4
Plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 20 min. Verlaag de temperatuur daarna tot 180°C, draai het gevogelte op de andere zijkant en bak verder gedurende 20 min. Draai de kip vervolgens op haar rug en bak nogmaals 30 min. Bevochtig regelmatig met de jus. Bedek eventueel met een vel aluminiumfolie indien het gevogelte te sterk kleurt.
5
Serveer warm.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 712,43
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 712,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Kip | Heel

Delhaize

Kip | Heel

1,15 kg

€7,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Geschoonde pastinaak

Delhaize

Geschoonde pastinaak

300 gr

€1,99

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
€25,12