Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebraden kip met peren, aardperen en krieltjes
Delhaize logo
  • Gebraden kip met peren, aardperen en krieltjes

Gebraden kip met peren, aardperen en krieltjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Klassiek
Hoofdgerecht
Gebraden kip met peren, aardperen en krieltjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kip
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 sjalot
  • 4 peren
  • 600 g krieltjes
  • 600 g aardperen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel honing
  • 1 el ‘Indian Mango Curry’
  • 4 takjes oregano

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio
    +/- 1,3 kg
    +/-10,59€/kg
    +/-€13,77
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    Afhaling vanaf 23/01
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. +1.15 u kooktijd

    1. Bestrijk de kip met olijfolie en bestrooi ze met Indiaanse kruiden, zout en peper. Voeg de hele ongepelde teentjes knoflook toe, samen met oregano, tijm en rozemarijn. Bak 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
    2. Leg de ongepelde en gehalveerde sjalotjes in een andere ovenschaal, met de snijkant naar boven, en voeg de peren toe (schil 1 strook op 2).
    3. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de krieltjes op, samen met de aardperen (ongeschild, gehalveerd, met de snijkant onderaan). Besprenkel met olijfolie en bestrooi met takjes oregano, tijm en rozemarijn.
    4. Bak het geheel 20 min. in de oven op 220°C. Besprenkel de peren met een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn, citroensap en honing. Bak nog 10 min..
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Klassiek
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Gebraden kip met peren, aardperen en krieltjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio
    +/- 1,3 kg
    +/-10,59€/kg
    +/-€13,77
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    Afhaling vanaf 23/01
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49