Recept zoekresultatenGebraden kip met appelen en venkel
Delhaize logo
  • Gebraden kip met appelen en venkelA

Gebraden kip met appelen en venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Hoofdgerecht
Gebraden kip met appelen en venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • kip van ongeveer 1,6 kg
  • 4 venkels
  • 4 appels
  • 1 citroen
  • 2 el honing
  • 1 dl water
  • 4 el olijfolie
  • 4 tijm
  • peper en zout
  • 500 g krieltjes
  • 1 zakje kruiden "Rub - Beer Can Chicken" Santa Maria

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 1,30 u. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip in een grote ovenschaal. Smeer ze volledig in met kruiden en bedek ze met aluminiumfolie. Braad ze 45 min in de oven.
  2. Verwijder de stengels van de venkelknollen en het klokhuis van de appelen. Snijd de venkelknollen en appelen in 8. Verwijder de aluminiumfolie. Schik de venkel, de appelen, de krieltjes en de tijm rond de kip. Besprenkel ze met de olijfolie, het water, het sap van de citroen en de honing. Kruid met peper en zout. Meng alles.
  3. Laat nog 45 min in de oven bakken en dien warm op.

Tip:

Geef de kip gerust een stevige kruidenmassage om ze zeker goed in te smeren!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 563; energie (kCal): 134; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,7; suikers (g): 3,7; vezels (g): 6,6; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 659,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
  • Gebraden kip met appelen en venkelA