Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebraden kip ‘en crapaudine’
Delhaize logo
  • Gebraden kip ‘en crapaudine’A

Gebraden kip ‘en crapaudine’

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Gebraden kip ‘en crapaudine’A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 maiskip CoqArdenne
  • 100 g gerookte Brugse ham
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1 verse knoflookbol
  • 1/2 bussel rozemarijn
  • 1/2 bussel verse oregano
  • 1/2 bussel tijm
  • 800 g krieltjes
  • 19 cl gevogeltefond
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 50 min. braadtijd

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de kip ‘en crapaudine’: verwijder de ruggengraat met een gevogelteschaar of een groot mes. Leg de kip open en steek met een mes in het been ter hoogte van de hals (tussen de 2 borsten) om het te breken, zodat je de kip volledig plat kunt leggen.
    2. Bekleed een heel grote ovenschaal met bakpapier en leg er de kip in, met de velkant naar boven. Schik de gehalveerde krieltjes (met de snijkant naar onder), de ingekorte lente-uitjes en de hele ongeschilde teentjes knoflook rond de kip. Overgiet met de gevogeltefond en voeg de rozemarijn, de oregano en de tijm toe. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, met zout en schuif 40 min. in de oven.
    3. Leg de hamsneetjes op de kip en laat nog 10 min. bakken.
    4. Dien heet op, met een grote salade.

    Tip: Voor een ‘spicy’ versie, vervang je de ham door fijne sneetjes pikante chorizo.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 495 kcal • Vetten: 20 g • Koolhydraten: 38 g • Vezels: 4 g • Eiwitten: 41 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • Gebraden kip ‘en crapaudine’A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49